Azerbaycanlı Gazileri Silifke’de Misafir edildi

Azerbaycanlı Gazileri Silifke’de Misafir edildi

Azerbaycanlı Gazileri Silifke’de Misafir edildi

Azerbaycan’dan gelen Karabağ Savaşı’nda mücadele etmiş gazileri Silifke’de misafir edildi.

Göksu Otelde gaziler onuruna bir yemek düzenlendi. Yemeğe Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Azerbaycan Askeri Dernekler Federasyonu Başkanı Emin Hasanlı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Mersin Şube Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz, Mersin Şehit ve Malül Gaziler Derneği Şube Başkanı Fatih Tuncer, dernek üyeleri ve Azerbaycan-Karabağ savaşında mücadele eden gaziler katıldılar.

Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine önem verdiklerini açıkladı.  Başkan Altunok, “3 Ocak Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere İlçemize gelen Azerbaycan- Karabağ Savaşı'nda mücadele etmiş siz gazilerimizi Silifke’mizde misafir etmekten büyük bir memnunluk duydum. Şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz hem medarı iftiharımız hem de onlardan aldığımız emanetlerimizdir. Emanete sahip çıkmak ise boynumuzun borcudur. Bir gün değil her zaman sizlerin yanındayız. Türk kültürümüzde şehidimize ve gazimize sahip çıkmak en önemli görevlerimiz arasındadır. Siz gazilerimize sunacağımız her türlü hakkın ve sağlayacağımız imkânlar sizlerin fedakârlıklarının karşılığı olamayacağının farkındayız. Sizlerin destansı hayat hikâyelerinizin milli hafızamızda daima saklı kalacağını bir kez daha hatırlatıyorum. Bu topraklar üzerinde yaşamamıza vesile olan cesaret ve kahramanlık ruhunun günümüzdeki temsilcileri olmanız sebebiyle sizlerle bir arada bulunmakla iftihar ediyorum. Silifke’mize gelerek bizleri onurlandıran siz değerli gazilerimize şükranlarımı sunar, hepinize ailelerinize birlikte sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Vatanı, milleti ve bayrağı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Silifkeli Kıbrıs Gazisi Galip Yılmaz’da ‘Kıbrısım’ adlı şiirini okudu. Ardından  Silifke Belediyesi Halk Oyunları Gurubunun yaptığı folklor gösterilerini büyük bir coşku ve heyecanla

izleyen Azerbaycan’lı gaziler, Başkan Altunok’la birlikte Türk ve Azeri türküler eşliğinde oynadılar.

Başkan Altunok’la birlikte Dr. Erdinç Şahin asma yaya köprüsü ve Türk Büyükleri Anıtını da gezen

gaziler daha sonra ilçeden ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79