Erdemli belediyesinden büyük yatırım

2 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan LGS ( Liselere Giriş Sınavı) öncesinde Erdemli Belediyesi, kendi bünyesinde barındırdığı kurs merkezinde Türkiye’nin önemli yazarlarını ağırlayarak motivasyon toplantısı düzenledi.

Erdemli belediyesinden büyük yatırım
Sınava kısa bir süre kalması dolayısıyla öğrencilerde oluşabilecek sınav kaygısını en az düzeye indirmek amacıyla çalışma başlatan Erdemli Belediye ekipleri, Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya katılımın, öğrenci ve velileri ile üst düzeyde sağlandığı için toplantının amacına ulaştığını belirtti. Tahmini olarak 750 kişinin seminere katıldığına dikkat çeken ekipler, Erdemli’nin birçok alanda ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını belirtti.

Programa Türkiye’de alanında uzman hocaların katıldığı bildirilirken kategoriler de şu şekilde açıklandı, Sosyal Bilgiler alanında Metin Özdamarlar, Türkçe alanında Mesut Hayat, Fen Bilimleri alanında Fatih Gizligider ve Matematik alanında Sinan Sarıtaş öğrencilere sınava gidiş sürecinde, sınav esnasında kaygı ve streslerine yenik düşmeden, soruları doğru kavrayıp, yorumlayarak, çözümleme yöntemlerini aktardı. Örnek soru çözümleriyle sınav sistemini değerlendiren yazarlar, anlatımlarını karikatürlerle birleştirerek eğlenceli hale getirdi.

Seminer sonrasında öğrencilerin sınav kaygısı ile başa çıkabilmesi için konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, her şart ve koşulda öğrencilerin arkasında olduklarını ve onların ihtiyaçlarını her durumda önemsediklerini bildirerek şunları söyledi:

“İnşallah sizler yarının Türkiye’sinde çok daha önemli mevkilerde olacaksınız ve büyük Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler düzeyine sizler sayesinde ulaşacağız. Zira bu millet dünyaya medeniyet öğreten, insanlık dersi veren, mazlumların yaralarını saran ve onların umudu olan bir millettir. Bulunduğumuz durumla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. Atalarımızdan aldığımız şevk ve gücü bu asil millet için kullanacağız. Hocalarımız 16 saat çalıştıklarını bildirdi bu da demektir ki biz hiç durmadan çalışmalıyız, dünyada hak ettiğimiz yeri almak boynumuzun borcudur. Sınavınızda başarılar diliyorum ve unutmayın ki bizler siz evlatlarımız için varız, elimizden ne gelirse sizler için yapmaya hazırız.”  








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79