Geç Başladı erken bitti

Geç Başladı erken bitti

Geç Başladı erken bitti

Atike CEYLAN KAÇAR/ SİLİFKE (Mersin),

MERSİN'in Silifke ilçesinde bu yıl hasadı geç yapılan çilekte rekolte yarı yarıya düştü.

İklim şartlarındaki hava sıcaklıklarının ani değişkenliği örtü altında kalite düşüklüğüne, açıkta üretimde ise hasat süresinin kısalması sebep oldu. Açıkta hasadı yapılan son çilekler iç piyasaya satılıyor. Çilek hasadının bu yıl çok kısa sürdüğünü belirten üretici Ömer Yüksel, “Çileği her yıl 3 ay toplardım ancak bu yıl 1 ay topladık" dedi.

Üretici Kerim Karakaya da "İklim şartları bu yıl bizi vurdu. Sabahları soğuk öğle sonu sıcak çilekler kararttı, yaktı. Böyle olunca kalite de düştü. rekolte düşük iklim de vurdu. Kalite düşünce fiyata yansıdı. Fiyatlar geçen yılla aynı yada atında gitti. Geçen yıl 4-5 ton ürün aldığımı tarladan bu yıl 2 ton aldık hasat süremiz kısaldı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Geç Başladı Erken Bitti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36