Gülnar’dan Kuş üzümü ihracatı başladı

Gülnar’dan Kuş üzümü ihracatı başladı

Gülnar’dan Kuş üzümü ihracatı başladı

GÜLNAR’IMIZINÜlkemizin %75 kuş üzümü ihtiyacını karşılayan Mersin’in Gülnar ilçesi kuş üzümü ihraç etmeye başlandı.

HABER:ATİKE CEYLAN KAÇAR

Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinde çalışmalar hızla sürerken Gülnar’ın kuş üzümü paketlenerek ihracata başlandı.

Türkiye Kişniş üzümü üretiminin %75’ i Gülnar’dan

Gülnar İlçesi Üçoluk, Çukurasma, Tozkovan mahalleleri başta olmak üzere kısmen Kurbağa, Konur, mahallelerinde üretilen Gülnar’ın kuş üzümü, Gülnar İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Ak Parti İlçe Başkanı Tevfik Kalemci, Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürü  Ali Nazım Eken, Gülnar Çukurasma, Tozkovan, Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı  Hayrettin Çay, Çukurasma Mahallesi Muhtarı Mehmet Can, Üçoluk Mahallesi Muhtarı Resul Bıyık ve Kooperatif üyelerinin katılımıyla Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinden ihracata gönderildi.

Her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydeden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar"  İlçemiz Türkiye Kişniş üzümü üretiminin %75’ini tek başına karşılıyor. Üretim kadar paketleme ve eleme tesisinin de önemli olduğu için el birliğiyle ilçemize bu tesisi kazandırdık. Bugün de Gülnar’ımızın kuş üzümü ihracatını Gülnar Çukurasma-Tozkovan Üçoluk Kuş Üzümü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kuş Üzümü (Kişniş) Temizleme ve Paketleme Tesisinden gerçekleştirdik. En iyisinin ilçemizde yetiştiği kuş üzümümüzü tüm dünyaya daha iyi tanıtıp, pazarlayacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gülnar’ımıza, halkımıza, üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36