Hasat döneminin ilk hububat ödemeleri başladı

Hasat döneminin ilk hububat ödemeleri başladı

Hasat döneminin ilk hububat ödemeleri başladı
 TMO Genel Müdürü Güldal, ilk hububat ödemelerini bugün başlattıklarını açıklayarak, "Bilindiği üzere bir hafta, 10 gün içerisinde biz yatıracağımızı açıklamıştık, bu süreç hasat dönemi boyunca devam edecektir" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde buğday hasadı gerçekleştiren çiftçileri ziyareti sırasında yaptığı açıklamda, 2020 hasat döneminin yaklaşık 10 gün önce başladığını hatırlattı.

 "Hasat döneminin ilk hububat ödemelerini bugün başlatıyoruz"

 TMO olarak alım dönemi öncesi yapılması gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Güldal, şöyle devam etti:

 "Türkiye genelinde 260 alım noktamızda 125 lisanslı depoda üreticilerimizin hububat akabinde de bakliyat ürünlerini almaya başladık. Öncelikle bu bölgede hasat yaklaşık 10 gün önce başladı. Memnuniyetle görüyoruz ki son derece verimli, son derece bereketli bir sezon geçiriyor çiftçilerimiz, buradan tüm üreticilerimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Tabii hasat döneminin ilk hububat ödemelerini bugün başlatıyoruz. İlk ürünlerini Toprak Mahsulleri Ofisine teslim eden üreticilerimizin yaklaşık bir hafta, 10 günlük yaklaşık 10 milyon lirayı bulan alacağını banka hesaplarına bugünden itibaren yatırmaya başlıyoruz. Bilindiği üzere bir hafta, 10 gün içerisinde biz yatıracağımızı açıklamıştık, bu süreç hasat dönemi boyunca devam edecektir. Hayırlı, bereketli olmasını diliyorum."

 Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik ise buğday sezonunun çok güzel başladığını söyledi.

 Devletin çiftçiye verdiği desteklerden dolayı tüm yetkililere teşekkür eden Çelik, destek olduğu müddetçe çiftçinin işini en iyi şekilde yapacağını aktardı.

Öte yandan, TMO Genel Müdürü Güldal, Hatay ziyaretleri kapsamında Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36