Kar satarak para kazanıyor

Hava sıcaklığının artmasını fırsata çeviren vatandaş, Torosların zirvesinden getirdiği karı şehir merkezinde poşeti 1 liradan satıyor.

Kar satarak para kazanıyor

Serinlemek ve şifa niyetine tüketilen kar, vatandaşlar tarafında oldukça ilgi görüyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde Zafer Beslenti isimli vatandaş kar satarak geçimini sağladığını söyledi. Aslen hurdacılık yaptığını ama ek kazanç için kar sattığını söyleyen Beslenti, “Kendime ek kazanç olması için havaların iyi gitmesinden de yola çıkarak Toros dağlarına çıkıp kar topladım ve Silifke şehir merkezine getirerek poşetini 1 liradan satıyorum. Özellikle havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi kar satışımı arttırdı. Vatandaşlar kar’ı sadece serinlemek için değil şifa niyetine de alıyor. Diyaliz hastaları ve bağırsak sorunu yaşayan hastalar daha çok alıyorlar. Ayrıca yöremizde bilinen ve kar yağdığı zaman çok tüketilen karlı pekmez olarak, gül şerbeti karıştırarak ve sade olarak satıyorum.” Dedi.

Sıcaktan bunalan ve serinlemek için kar alan vatandaşlar ise, “bu yıl kar yağmadı. Biraz hasret kaldık. Ayamıza kadar gelmişken kar almayı da ihmal etmiyoruz. Biz Silifkeli olarak eskiden beri şifa niyetine karlı pekmez tüketiriz. Ayrıca kışın boğaz inmesine, öksürüğe karşı kar yeriz. Biz kar tüketmeyi seviyoruz.” İfadesini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
Kar Satarak Para Kazanıyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36