İlçemizin tanıtımı için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

Sonuç itibariyle hepimizin amacı aynı. Bağcıyı dövmek değil üzüm yemek…

Silifke uzun yıllardır benim hatırladığım kadarıyla EMİTT fuarına gidiyor. İzlediğim ve gördüğüm kadarıyla milim milim ilerliyoruz. Yapılan tanıtımlar yeterli olmadı. Son olarak bu yıl ki fuar için Silifke Kaymakamı Sevket Cinbir’in başkanlığında oluşturulan komite bir heyecan yakaladı ve Silifke’nin dünyaya tanıtımı için kolları sıvadı.

Herkes bu fuardan umutlu.. Ve heyecanlı bir çalışma içerisine girdi.

Fakat!

sanki bir eksik var siz ne dersiniz?.

 Tanıtımların yapılması için gerekli olan sac ayağının biri unutuldu.

 Tanıtımın en önemli faktörlerinden birisi olan yerel basın burada arka plana itildi.  Buradan da şunu anladık ki Silifke’deki yerel basın EMİTT fuarı çalışmalarında çok fazla rol alamayacak.

Fuar komitesi oluşurken,  yerel basın mensupları orada bulunduk ve bütçenin nasıl sağlanacağına tanık olduk. Ve bunları kaleme aldık. Yayın organlarımızda kamuoyuna duyurduk.

Ardından gün fuar gününe geldi. Silifke yerel basını EMİTT fuarını ne kadar gözleyebilecek. Ne kadar gözlemlerini kaleme alabilecek. Yoksa her yıl olduğu gibi, iki kare fotoğraf çekilip, fuarda Silifke’nin nasıl tanıtıldığı, kimlerin geldiği boy boy gazetelerde mi dağıtılacak.

Bizler yıllardır yerel yöneticilerimize diyoruz ki: o fuara Silifke’deki gazete sahipleri, yada en azından çalışan gazeteciler gitmelidir.

Evet..

Bu soruna bu yıl Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz çözüm bulmuş ve Silifke’den iki günlük gazete çalışanı basın mensubu arkadaşımızı bu fuara götürdü.

Ama bu yeterli mi ?.

Hayır..

Bizler Silifke’de beş parmağı geçmeyen gazete kuruluşları;  maalesef ki oluşturulan komite de unutulduk. Yaptığım bazı görüşmelerde fuara katılacak olan herkesin giderlerini kendileri karşılayarak gittiklerini belirttiler.

Bu nedenle yerel basından çalışan gazeteci götürmeleri için bir kaynak bulunmadığı belirtildi. Olabilir elbette, buna bir sözümüz tabii ki, olamaz.

Olamaz da ..

Fakat..!

Dediğim gibi, iş tanıtım ve tanıtmaksa bu durumun saç ayaklarından birisi olan basını arka planda bırakmamak gerekliydi diye düşünmekteyim.

Silifke basınının, Silifke’nin tanıtımında ne kadar etkili olduğunu siz değerli Silifke halkı biliyorsunuz.

Türkiye’de ulusal televizyonların ana haberlerinde hepimiz Silifke adını duyduk. Silifke bir ilin ilçesi olarak değil, bir ilmiş gibi sadece Silifke olarak anons ediliyor. Bu durumun oluşmasında Silifke basını büyük rol almıştır. Bizler güzel bakıp güzel gören, memleketimiz için çalışan insanlarız. Gerektiğinde elimizi taşın altına koyarız, gerektiğinde sadece kapı arkasından izleriz. Sel basar bizler suyun içinde oluruz, orman yanan biz yangının ortasında oluruz, acımız olur gözyaşları içinde çekimi yapar kamuoyunu bilgilendiririz. Yani hal böyle olunca yerel basın sadece siyaset zamanı aklınıza gelmesin. Biz birbirimize her zaman yardımcı olmalıyız. 

Dönemin başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da söylediği gibi, ‘devletin milletle buluşmasında yerel basın itici bir güç oynayabilir ve oynamaktadır. Türkiye'nin gücü yerelden başlar ve yerel basın tam olarak bunu simgelemektedir. Yerel basının güçlenmesi ulusal basındaki çoğulculuğu da güçlendirecek bir faktördür. Bu çerçevede kişisel kanaatim basının olaylar karşısındaki hassasiyeti, yerel yöneticilerimize de ilham kaynağı olmasıdır. Yerel basının güçlenmesi yerel basının sesi, Silifke’nin markalaşması açısından kritik bir öneme sahiptir. Artık dünyada ülkeler değil, şehirler yarışıyor, marka şehirler ortaya çıkıyor.  Bu marka şehirlerin oluşmasında, bu rekabette yerel basın gerçekten hayati bir rol oynayabilir. Türkiye'de artık çok güçlü, kamuoyu üzerinde büyük etkisi olan yerel medya ağını göz önünde bulundurmak zorundayız’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79