13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

13. Mersin Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Mersin’in tarım sektöründeki ihracat potansiyeline önemli katkılar sağlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Mersinlilere kapılarını açtı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 25 Şubat tarihine kadar açık kalacak fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı da yer alıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen ve CNR Fuarcılık tarafından 22-25 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen ‘13. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“Tarım yurdu Mersin”

Farın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, “Tarımın yurdu Çukurova’nın önemli bir parçası olan Mersin’de böyle güzel bir fuarın açılışında sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Her geçen gün biraz daha gelişerek, biraz daha büyüyerek devam eden fuarımızın bölgemize, ülkemize, çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Fuarların üreticilerle tüketicilerin buluştuğu yerler olduğundan söz eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, “Burada çok değişik ürünlerin tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılır. Aynı zamanda fuarlar şehirden şehre olduğu kadar ülkeler arası tanıtıma da ciddi katkılar sağlar. Bu fuarın da Mersinimizin tanıtımına katkı sağlamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“ El emeği göz nuru ürünleri dünya standartlarına uygun hale getiremiyoruz”

Uzun yıllardır tarım kenti ve çiftçi bölgesi olarak övünürken, bir taraftan da bazı şeyleri eksik yapmanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Başkan Kerim Vekili Tufan, “Hem Türkiye’de hem de bölgemizde çok ciddi potansiyeller olmasına rağmen iyi bir planlama ya da iyi bir satış envanteri çıkartılamadığı için zaman zaman üreticinin ürünü bazen tarlada kalıyor, bazen de dökülme durumuyla karşı karşıya kalıyor. Onun için bizim her şeyden önce bu planlamayı ülke, Bakanlıklar ve yerel yönetimler olarak gerçekleştirmemiz lazım. İkinci bir eksiğimiz de el emeği göz nuru olarak meydana getirdiğimiz bu ürünlerin dünya piyasasına arzı konusunda dünya standartlarına uygun hale getiremediğimiz için, gerek kalite, gerek damak tadı, gerek ambalaj, gerek şekil olarak bu standartlara uygun hale getiremediğimiz için dünya ticaretinde ve tarımında da gerekli yerimizi alamamanı üzüntüsünü yaşıyoruz. Bütün bunlardan dolayı da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar çiftçimizin, üreticimizin ve köylülerimizin yanında olmaya gayret ettik. Göreve gelir gelmez Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı kurduk ve bu başkanlığımız 7/24 çiftçilerimizle diyalog ve ilişki içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan, konuşmasının Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak tarıma, çiftçiye ve köylüye vermiş oldukları hizmetlerden söz etti.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tufan ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi. Protokol üyelerinin de ziyaret ettiği Büyükşehir Belediyesi standında, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği hizmetler de tanıtıldı.

Tarım sektörünün öncü firmaları buluşuyor

Her yıl yurt dışından önemli sayıda profesyonel ziyaretçi ve alıcıları ağırlayan 13. Mersin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Mersin'in bir liman kenti olması, gelişmiş ulaşım olanakları ve bölge ülkelerine yakınlığı nedeniyle, önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor.

Tarım sektöründe Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Mersin'de sektörün öncü uluslararası firmaları Yenişehir Fuar Merkezi’nde buluşuyor. Yurt içinde de, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım İl Müdürlükleri, kooperatif ve dernekler ile birlikte sürdürülen ziyaretçi çalışmaları kapsamında Adana, Amasya, Hatay, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri, Niğde gibi illerden otobüslerle getirilecek profesyonel ziyaretçi, Mersin Tarım Fuarı’nı gezme fırsatı bulacak. Fuarda, TMMOB-Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğinde iki gün boyunca seminerler düzenlenecek. Ziraat fakülteleri akademisyenleri tarafından verilecek seminerlerde Meyve Ağaçlarında Budama ve Teknikleri, Tarımda Doğru Gübre Kullanımı gibi pek çok konu ele alınacak. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, sera malzemeleri, sulama makine ve ekipmanları, fide, fidan, tohum, organik gübre, hayvancılık ekipmanları, hayvan besleme, yem üretimi ile ilgili pek çok ürün ve teknolojiye ev sahipliği yapacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36