24 Saat Göksu projesinin 1. Etap çalışmaları başladı

24 Saat Göksu projesinin 1. Etap çalışmaları başladı

24 Saat Göksu projesinin 1. Etap çalışmaları başladı

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, 24 Saat Göksu Projesinin başlatıldığı Göksu Nehri kıyısında incelemelerde bulunarak, ‘İlçe halkımıza verdiğimiz her bir sözün arkasındayız. Yatırımlarımızı ve projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz’ dedi.
24 Saat Göksu Projesi ile Silifke’nin ve Göksu Nehri kıyısının, karşılıklı olarak canlanacağını, bambaşka bir çehreye kavuşacağını açıklayan Başkanvekili Sadık Altunok, ‘Göksu Nehri çevresinde yapacağımız ahşap platformlar, modern aydınlatma sistemleri, oyun alanları, kafeteryalar ve yeni çevre düzenlemesi ile vatandaşlarımız Göksu Nehri kıyısını 24 saat kullanabilecekler. 
Gezici ve sabit güvenlik personellerimiz nehrin her iki kıyısında 24 saat huzur ve güvenliği sağlayacaklar. Ayrıca yapacağımız yaya köprüleriyle de nehrin her iki yakasını birbirine bağlayacağız.
Bugüne kadar herkesin söz verdiği ama yapamadığı bu projeyi Allah'ın izniyle biz başaracağız. Halkımıza ne söz verdiysek her birini gerçekleştirmeye devam edeceğiz ’dedi.
Belediye olarak ilçe merkezi ve mahallelerde yürütülen hizmetlerle ilgili olarakta bilgi veren Başkanvekili Altunok, ‘İlçemizde yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan ailelere destek olmak amacıyla başlattığımız sosyal konut çalışmamızın inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
İlçemizde yıllardır göreve gelen siyasilerin söz verdikleri ama bir türlü başlayamadıkları cem evi inşaatımız bitmek üzere.
Halkımızın 24 saat süreyle gezip, dinlenebileceği, çocuk oyun alanları ve diğer sosyal donatıların yer alacağı ve ilk etapta Feyyaz Bilgen köprüsü ve Atatürk köprüsü arası (Kız Meslek Lisesi arkası)nda uygulayacağımız 24 Saat Göksu projemizin 1. Etabına başlamış bulunmaktayız.
Göksu ve Saray mahallelerimizin birbirine bağlayan Asma Köprümüzün çalışmaları devam ediyor. Taşucu’nda yıllarca Atatürk Kültür Merkezi olarak halkımıza hizmet veren ve mülkiyeti belediyemize ait olan binayı Bilim ve Teknoloji Merkezi haline getirerek halkımıza ve gençlerimize yönelik yeni bir hizmet alanı oluşturduk.
İlçemizde yaşayan otizmli çocukların eğitilmesi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına imkân sağlayacak olan Çilek Kokusu Otizmli Çocuklar Sosyal Yaşam Merkezimizi faaliyete geçirdik. Şehir merkezimizde ve köyden mahalleye dönüşen yeni yerleşim alanlarında imar yollarının açılması, bozulan yolların bakım onarım ve asfaltlama çalışmalarının yapılmasına da hız verdik. Kentimizin temizliğine büyük önem vermekteyiz. Bu konuda yaklaşık 1000 adet yeni çöp konteyneri ve bu konteynerlerin kamufule edilmesi için 300 adet yeni donanımlar satın alarak halkımızın hizmetine sunduk. 
Göksu ırmağı kenarına ve Atakent mahallemizde halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek toplam 4 adet büfe yaparak hizmete sunduk. Sayağzı mahallemizde halkımızın ihtiyacı olan 2 adet park yapımını tamamladık. Seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözlerden biri olan yazlık kır düğün salonumuzu halkımızın hizmetine açtık. Spora ve sporcuya verdiğimiz desteklere aralıksız devam ederek Toros mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait Bayram Ali Öngel spor tesislerini Silifke Belediye spor Kulübümüze tahsis ettik. Bu tesis geleceğin sporcularının yetişmesine ev sahipliği yapacaktır. Taşucu mahallemizde deniz sahilinde faaliyet gösteren esnaflarımızın daha düzenli ve daha modern bir yapıda hizmet vermesine olanak sağlayan 30 adet ahşap büfe yaparak, işletmecilere ihale usulü ile kiraya verdik. 
İlçe merkezinde hizmete açmayı planladığımız emekliler kıraathanesi ile ilgili projemizin hazırlık çalışmalarını tamamladık. Şehrimizin tam ortasında yer alan tarihi tevekkül sultan türbemizin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Taşucu mahallesi kapalı semt pazarı projesini tamamlayarak halkımızın ve pazarcı esnaflarımızın kullanımına sunduk. Eski belediye binamızın restorasyon çalışmaları tamamlandı. Silifke ve Silifkeliler olarak gönüllerimiz bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Devam eden ve yeni başlayacağımız tüm projelerimizin kentimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79