3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor

3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor

3 Ocak Atatürk Meydanı Açılıyor

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkı içerisinde yer alan ‘3 Ocak Atatürk Meydanı’nda hayata geçirilen düzenlemeler tamamlandı. Meydan,  Mersin’in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 3 Ocak 2018 tarihinde açılacak.

 

Mersin’in tarihi dokusuna uygun olarak yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemesi yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Parkı içerisinde yer alan, 3 Ocak Atatürk Meydanı’na yeni bir kullanım ve fonksiyon kazandırdı.

 

Saat kulesinde Atatürk fotoğraflarıyla görsel şölen

3 Ocak Atatürk Meydanı’nda yer alan, yaklaşık 24 metre yüksekliğindeki saat kulesinin gövdesi de, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bin 50 adet fotoğrafı ile kaplandı.

 

Atatürk konsepti ile yenilenen meydan düzenlemesi kapsamında, alanda bulunan saat kulesinin dış cephesi Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirinden farklı 40 fotoğrafının kolajlanmasıyla oluşturulan ve toplam bin 50 adet fotoğrafın yer aldığı bir kompozisyon ile giydirildi.

 

Mevcutta dışı teneke şeklinde olan saat kulesinin üzeri Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaplandı ve saat kulesinin en üst kısmına da “Mersin” yazısı yerleştirildi.

Havanın sıcaklık derecesi ile saatin de görüntülenebildiği saat kulesinde ayrıca, Mersin’in tarihi mekânlarının fotoğrafları ve Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız!”, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” gibi sözleri de yer alıyor.

 

“Meydan projesi yaklaşık 16.305 metre karelik bir alanı kapsıyor”

Giriş kısmındaki kaldırımda 500 metre kare, meydan kısmında 1700 metre kare olmak üzere yaklaşık 2200 metre karelik alanda sert zemin yenilenmesi ve düzenlemesi yapıldı. Zemin çalışmalarında malzeme olarak Eskitme Denizli Traverteni, Bazalt ve Kumlama Karo kullanıldı. Meydan girişindeki rampalara engelli korkuluğu yapılarak engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği bir mekân tasarlandı.

 

Meydanın merkezinde Toros dağlarını işaret eden ve 3 metrelik bir beton kaide üzerine granit mermer ile kaplanmış, üzerinde Atatürk’ün sözlerinin yer aldığı 4.5 metrelik Atatürk Heykeli de meydanın merkezinde alanı ziyaret edenleri karşılıyor. Atatürk heykelinin yanı sıra alanda 4 adet aslan heykeli de yer alıyor.

 

Ayrıca alan içine 20 adet bank ve 23 adet çöp kovası konuldu. Ağaçların altına daha şık bir görüntü kazandırmak için 33 adet ızgara yapıldı. Yeşil alan çevrelerinde estetik bir görünüm ve bitkileri ezilmekten korumak amaçlı ahşap çit kullanıldı. Peyzaj düzenlemelerinde sıklamen tek top leylandi ve dekoratif taşlar, malzeme kullanıldı. Yeşil alanların tamamında toprak yenilenmesi, tesviyesi yapıldı ve alana rulo çim serildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36