4 Yıldır Temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi Temizleniyor

4 Yıldır Temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi Temizleniyor

4 Yıldır Temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi Temizleniyor

 

Büyükşehir Ekipleri, Tabanında 1 Metreye Yakın Çamur Biriken Dereleri Titizlikle Temizliyor     

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ ekipleri, kent merkezlerinden geçen dere ve kanalların temizlik ve ıslah çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda 4 yıldır temizlenmeyen Tarsus Kaleburcu Deresi, ekipler tarafından detaylı şekilde temizleniyor.

Tabanında 1 metreye yakın çamur, balçık ve mil biriken, içerisinden otlar ve ağaçlar çıkan dere, iş makinaları marifetiyle halk sağlığı gözetilerek, titizlikle temizleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı MESKİ ekipleri, yaz aylarında başlattığı dere ıslah ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarsus kent merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen Kaleburcu Deresi’nin Ergenekon ve Yeni Mahalle bölümlerinin ardından Mithat Paşa Mahallesi, Akbal Okulu yanından geçen bölümü de temizlenmeye başlandı.

Dere kapsamlı bir şekilde temizleniyor

Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle taşınan evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan dere içerisine indirilen iş makinaları, tüm birikintileri kaldırıyor. Diğer ekipler ise dere kenarında bulunan otları kesiyor, suyun akışını engelleyecek tüm pislikleri kamyonlara doldurarak, kaldırıyor ve atıklar kent dışına taşınıyor.

İş makinalarının giremediği noktalarda ise Belediye çalışanları beden gücüyle balçık noktaları ortadan kaldırıyor. Ekiplerin temizlik çalışmalarıyla, haşerelerin üremeleri de engelleniyor. Islah çalışmalarının tamamlandığı noktalarda ise itfaiye araçlarıyla yıkama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Dere temizliği devam edecek

Ağır iş makinalarının da kullanıldığı çalışmalarda dere içerisinde, şişeden plastik kaplara, evsel atıklardan inşaat atıklarına kadar pek çok atığın çıktığı görüldü. Çalışmalar kapsamında derenin Mavi Bulvar ile Gazi Paşa Bulvarı’na paralel olarak giden bölümü de kapsamlı şekilde temizlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79