Akdeniz sahil yolunda sona geliniyor

Akdeniz sahil yolunda sona geliniyor

Akdeniz sahil yolunda sona geliniyor

Akdeniz Sahil Yolu'nda sona geliniyor

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), 

MERSİN-Antalya arasındaki yolcu ve yük trafiğini büyük oradan rahatlatacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Ali Hamza Pehlivan, "Bu proje ile bugüne kadar toplamda 196,5 kilometre bölünmüş yol tamamlanmış olup, proje içerisinde 28 tünel bulunmaktadır. Bu tünellerin de 16’sının inşaatı tamamlanmış, bunların 10’u trafiğe açılmış, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Proje içerisinde bulunan 16 viyadüğün 5’i tamamlanarak 2’si de hizmete açılmıştır. Bu yol nihai olarak tamamlandığında 264 kilometre olan yol yaklaşık 36 kilometre kısalmak suretiyle 228 kilometreye inecek ve zamandan yaklaşık 2 saat tasarruf elde edilecektir" dedi.

Mersin Valisi Vali Pehlivan, beraberinde  Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ile Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında, Mersin-Erdemli-Silifke-Taşucu-13'üncü Bölge Hududu Yolu Yeşilovacık- Aydıncık arasında yapımı tamamlanan tüneller ve viyadükleri inceleyerek, Karayolları Mersin Bölge Müdürü Mehmet Fidan’dan bilgi aldı.

İncelemenin ardından konuşan Vali Pehlivan, projenin hem Mersin, hem bölge, hem de Türkiye için büyük önem arz eden mega projelerinden biri olduğunu belirterek, "Mersin-Antalya yol güzergahının uzunluğu yaklaşık 500 kilometredir. Bu 500 kilometrenin 264 kilometresi Mersin ilimiz sınırlarındadır. Bu güzergahın bölünmüş yol olarak tünellerle, viyadüklerle geçilmesiyle ilgili malumunuz  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Akdeniz Sahil Yolu Projesini yürütüyor. Bu proje ile bugüne kadar toplamda 196,5 kilometre bölünmüş yol tamamlanmış olup, proje içerisinde 28 tünel bulunmaktadır. Bu tünellerin de 16’sının inşaatı tamamlanmış, bunların 10’u trafiğe açılmış, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Proje içerisinde bulunan 16 viyadüğün 5’i tamamlanarak 2’si de hizmete açılmıştır. Bu yol nihai olarak tamamlandığında 264 kilometre olan yol yaklaşık 36 kilometre kısalmak suretiyle 228 kilometreye inecek ve zamandan yaklaşık 2 saat tasarruf elde edilecektir. Bu proje içerisindeki 28 tünelin duble yol olarak yapıldığı düşünüldüğünde toplam uzunluğu 76 kilometredir. Viyadüklerin toplam uzunluğu da gene duble olarak düşündüğünüz zaman 10 kilometrenin üzerindedir. Oransal olarak ifade etmek gerekirse 228 kilometre yol güzergahımızın yüzde 17’si tünellerden, yüzde 3’ü de viyadüklerden oluşmaktadır. Mersin il sınırlarımız itibariyle güzergahın son etabı olan Anamur-Antalya (Gazipaşa) il sınırı arasındaki 11 kilometrelik kısmın da ihalesi karayolları genel müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Orada da 6 tünel, 7 de viyadük bulunuyor. Yakın zamanda şantiye kurulup çalışmalar başlayacak. Birkaç yıl içerisinde inşallah yolun tamamı bitirilmiş olacak. Bu haliyle bile özellikle de Mersin'e bağlı ilçelerimizin il merkeziyle olan ulaşımı olsun Antalya’yla olan ulaşımı olsun büyük ölçüde rahatlamaktadır" dedi. 

Vali Pehlivan, ulaşımın birçok sektörlere ve ekonomiye de faydası olduğunu ifade ederek, "Mersin, malumunuz, tarımıyla, tarımsal üretimiyle de ön plandadır. Tarım ürünlerinin pazarlara, karayollarıyla daha elverişli şartlarda ulaştırılması önem arz ediyor. Bununla birlikte bu yolun aynı zamanda bir turizm güzergahı özelliği de var. Turizm hareketliliği de bu yolla birlikte daha da artacaktır. Mersin ilimizden Antalya’ya gidiş veya Antalya ilinden Mersin’imize geliş, geçmişte kötü hatıralarla anılmış, anlatılmıştır. Ama artık iyilikle,iyi hatırlarla anılacaktır. Sizler de görüyorsunuz. Son derece modern, son derece elverişli altyapısıyla, üstyapısıyla çok güzel yollar yapılıyor ve bu yol sayesinde de ülkemizin en önemli akslarından birisi olan bu dev büyüklükteki projeyle birlikte çok önemli bir rahatlama sağlanıyor. Vatandaşlarımız buradan güvenli bir şekilde, konforlu bir şekilde seyahatlerine devam edecekler. Bu yıl itibariyle inşaatı tamamlanan 3 tüneli; T6, T7 ve T8 tünellerimizi de hizmete açıyoruz. Ayrıca bir de viyadüğümüzü hizmete açıyoruz. 26 bin kişinin çalıştığı Nükleer santralin olduğu Büyükeceli’de viyadükle bağlantı sağlanmasıyla altta da akıllı kavşak, yol bağlantıları oluşturmak suretiyle orada da müthiş bir rahatlık sağlanacak. Bu viyadükte 1-2 ay içerisinde hizmete açılacak. Tünelleriyle, viyadükleriyle beraber kalan 31,5 kilometreyle ilgili de çalışmalar, yüklenici firmalar marifetiyle Karayolları Genel Müdürlüğümüzün ve Bölge Müdürlüğümüzün denetiminde sürdürülüyor.  Ben bu vesileyle bu büyük projenin hem ilimize, bölgemize, hem de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu projeleri himaye eden, destekleyen Cumhurbaşkanımıza, ilimiz adına, Mersinli hemşehrilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu projeleri yatırım programına almak suretiyle hayata geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza başta Sayın Bakanımız olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüz ve bu konuda çalışan firmalar, bütün karayolları personeli hasılı, emeği olan, katkısı olan herkese teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyor, tekrar hayırlı olmasını diliyor, bundan sonraki devam edecek çalışmaların da başarıyla neticelenmesini temenni ediyorum" diye konustu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36