Altunok, öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Altunok, öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Altunok, öğrencilerin heyecanına ortak oldu

 

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Atatürk Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Tübitak bilim fuarı sergisinin açılışına katıldı.

Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Anteplioğlu ve Okul Müdürü Nazmi Özen’le birlikte serginin açılış kurdelasını birlikte kesen Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, sergiye katılan öğrencileri, öğretmenlerini ve okul idarecilerini tebrik etti.

Sergide söz alan Silifke Atatürk Ortaokulu Müdürü Nazmi Özen yaptığı açıklamada, “Açtığımız bu sergilerin asıl amacı öğrenmeye istekli, merak eden, yaratıcı bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Eğitim kurumları olarak bizlerin öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda bugün okulumuz bünyesinde bir bilim fuarı düzenledik.  Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birisi olduğunu ifade eden Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’ta konuşmasında,  “Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlamaktadır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile buluşların birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu buluşların ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Sergiye katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli okul yöneticilerini başarılarından dolayı tebrike diyorum” diyerek öğrencilerin ortaya koydukları çalışmaları inceledi.

“Öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz” diyerek sergiyi gezen Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’da konuşmasında, “Bugün bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler. Öğrencilerimizi bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, bu başarıya katı sunan öğretmen ve idarecilerimizi de tebrik ediyorum” diyerek öğrencilerden de bilgiler aldı.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36