Atakent Bu yaz B..k kokmayacak

Atakent Arıtma Tesisi Kapasite Artırma Çalışmaları Tüm Hızla Devam Ediyor.

Atakent Bu yaz B..k kokmayacak

MESKİ Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre:

Silifke İlçesinde yer alan Atakent’in daha temiz sahillere kavuşabilmesi için Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma çalışmalarını sürdürüyor. Tesisisin kapasitesi, 3.600 m3 / gün’den  5.800 m3/gün’e çıkarılıyor.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü ‘Büyükşehir Yasası’ ile birlikte Mersin’in her köşesine yeni yatırımlarla çözüm üretiyor. Özellikle son yıllarda Atakent ve çevresinde nüfus yoğunluğu ve otel inşaatlarının artmasından dolayı, yetersiz kalan mevcut Atıksu Arıtma Tesisinde kapasite artırım çalışmaları başlandı.

 

Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından MESKİ’ye geçen Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nde 3.600 m3/gün olan arıtma tesisinin kapasitesi, her biri 1100 m3/gün kapasiteli iki proses havuzu yapılması ile 2200 m3/gün daha artırılarak ve toplamda 5.800 m3/gün olacağını ifade eden MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, 2016 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’nde ilave tesislerin yanı sıra, uzun yıllardır kullanıldıkları için ömrünü tamamlayan mekanik ekipmanların yenileme çalışmalarının da gerçekleştirileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36