BAŞKAN KOCAMAZ, “KATI ATIK AKTARMA İSTASYONLARI ŞEHRİ RAHAT ETTİRECEK”

BAŞKAN KOCAMAZ, “KATI ATIK AKTARMA İSTASYONLARI ŞEHRİ RAHAT ETTİRECEK”

BAŞKAN KOCAMAZ, “KATI ATIK AKTARMA İSTASYONLARI ŞEHRİ RAHAT ETTİRECEK”

 Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nın 1. birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 49, komisyon raporlarına ait 17 ve gündem dışı 5 olmak üzere toplam 71 madde görüşüldü.

“Çöp kokmaya başlamadan taşınacak”

Maddelerin oylanmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde Toroslar’da bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonunun yerleşim birimlerine yakınlığı konusunda gelen eleştirilere cevap veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Değerli arkadaşlar bu çöp bir şekilde taşınacak. Bunun dışında tek bir çözümü var, çöp üretmemek. Anamur’da her şey hazır, kaynağı, projesi ve ÇED raporları hazır bir tesisin yapılması engellendi. Oysa hibe fonundan parası da hazırdı. Biz bu çöpleri ne yapacağız? Çöpü biz üretmiyoruz. Toroslar’ın çöpü nereden geliyor? Ben bir hazırlık yaptırdım. Bir sunum yapsınlar görün. Bunu ajite etmenin kimseye faydası olmaz. Bu çöp mutlaka taşınacak. Halkı galeyana getirerek, engellemeyi istemek akla ne kadar uygun? İstanbul’un içerisinde yüzlerce var. Tarsus’ta şehrin içerisinde yıllardır var. Bu bir aktarma istasyonu. Çöpü oraya dökmüyoruz” dedi.

Katı Atık Aktarma İstasyonlarının bulunduğu noktada koku yaratacağına dair söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Tarsus’ta konutların arasında çöp deposu var. Gidin bakın, herhangi bir koku var mı? Ben orada koku olmasına müsaade etmem. Toroslar İlçesi’nde bulunan aktarma istasyonu Şehir Hastanesi’ne yakın değil. Gerekirse gidelim beraber ölçelim. Örneğin Tarsus’takinin bitişiğinde okul var. Çöpler aktarma istasyonunda kalmayacak, anında taşınacak. Gerekirse kokuyu gidermek için yöntemlerimiz var. Çöp boşalacak ve anında gidecek. Çöp kokmaya başlamadan taşınacak. Konteynerde ne kadar koku oluşuyorsa, istasyonda da ancak o kadar kokar, daha fazla kokmaz. Bu aktarma istasyonları sayesinde şehir rahat edecek” şeklinde konuştu.

İstasyonlar zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Katı Atık Aktarma İstasyonları hakkında kısa bilgiler vererek, bir sunum gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halisdemir, sunumda Katı Atık Aktarma İstasyonlarının ne olduğunu açıklayarak, Mersin’e sağladığı kazancı anlattı. Örnek Katı Atık Aktarma İstasyonlarının görsellerini meclis üyelerine sunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halisdemir, istasyonlarda maliyet verimine önem verildiğini vurguladı.

İstasyonların var olan boş alanlara değil, mesafelere göre hesaplanarak inşa edildiğini belirten Halisdemir, aktarma faaliyetinin nasıl gerçekleştirildiğini de meclis üyelerine aktardı. Çöp suyu kullanımı ile biyogazdan enerji üretimi sağlandıklarını ifade eden Halisdemir, dört merkez ilçede bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonları sayesinde çöp kamyonlarının günlük kullandığı yakıttan yaklaşık 2.731.995.60 TL gelir artışı sağlandığının altını çizdi.

Son olarak Halisdemir, sunumda Mersin’de 3 adet Düzenli Depolama Tesisi ile 48 adet Düzensiz (Vahşi) Çöp Döküm Sahasının bulunduğunu söyleyerek, kurulacak olan aktarma istasyonları sayesinde kentin düzensiz çöp döküm sahalarından kurtulacağını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36