Başkan Kocamaz’dan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Kocamaz’dan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Kocamaz’dan Kadınlar Günü Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kocamaz mesajında kadınların toplumsal yaşamda büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Dünyada güzel olan her şeyin mimarı kadınlardır.” dedi. Başkan Kocamaz, ayrıca kadınların hayatın her alanına katılmalarını sağlamak için onlara yeterli fırsatın verilmesi gerektiğini vurgulayarak kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesinde eğitimli bir nesil yetiştirmenin önemine değindi.

“Güzel olan her şeyin mimarı kadınlardır”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kadınların toplumda önemli roller üstlendiğini belirterek, “Hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin mimarlarıdır. Güzel olan her şeyin mimarı kadınlardır. Onlar ki toplum hayatında her daim önemli roller üstlenmiş, ülkemizin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır. Her alanda kadın-erkek eşitliği, uygarlığın ve demokrasinin gereğidir. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bunu yıllar öncesinden görmüş ve birçok Avrupa ülkesinde bile kadının seçme ve seçilme hakkı yokken, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanımıştır” dedi.

“Kadınlarımıza her alanda fırsat sunulmalı”

Türk kadınlarını, Atatürk ile kavuştukları hak ve özgürlüklerden dolayı kutladığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Kadınlarımızın hayata daha çok katılmalarını sağlamak için yeterince fırsat tanınması ve önlerindeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Kadınlarımıza her alanda fırsat sunulmalı. Ülkemizde kadınların okuma oranlarını artırmalı, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarını sağlamalı ve siyasette onlara daha çok alan açmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Kadına yönelik şiddette uygulan cezalar yeterli değildir”

Kadına yönelik şiddete de dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Ülkemizde ve dünyada kanayan bir yara olan kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetleri artık son bulmalıdır. Bu gibi durumlarda verilecek cezaların arttırılması elbette bu tür girişimlere girenler için caydırıcı olabilir ancak yeterli değildir. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da eğitimli bir nesil yetiştirmek büyük önem taşımaktadır” sözleriyle eğitimin önemini de vurguladı.

Başkan Kocamaz mesajının sonunda, “Baş tacımız olan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü en içten duygu ve düşüncelerle kutluyor, Türk kadınına hak ettiği yüksek değeri veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36