Başkan Seçer, Çavuşlu Deresi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Başkan Seçer, Çavuşlu Deresi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Başkan Seçer, Çavuşlu Deresi Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından bir süredir Çavuşlu Deresi ve etrafında sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşların dereyle ilgili şikayetlerini dinledi.

Çavuşlu Deresi boyunca yol düzenlemeleri, dere çevresinin temizliği ve sinekle mücadele yaptıklarını belirten Seçer, “Zamanında kurumlar arası yetki kargaşasının da sıkıntıları yaşanmış ama amacımız bundan sonra bu sıkıntıları süratle çözmek. Geriye dönük tartışmalardan ziyade Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Devlet Su İşleri ile işbirliği yapıyoruz. Hem Yalınayak hem de Çavuşlu Deresi’nin tamamını ıslah edelim, taşkınlara sebebiyet vermeyelim, can kaybına neden olan olumsuzlukları ortadan kaldıralım istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, uzun yıllardır Mersin’in kanayan yarası olan ve aşırı yağışlarda sel taşkınlarına sebebiyet veren Çavuşlu Deresi ve çevresinde Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle sakinleri ile de bir araya gelen Başkan Seçer, vatandaşların dere ile ilgili yıllardır süren ve çözüm bulmayan şikayetlerini dinledi. Devlet Su İşleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini mahalle sakinlerine ileten Seçer, geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

“Yalınayak ve Çavuşlu Derelerini ıslah edelim istiyoruz”

Bölge sakinlerinin yıllardır dere yüzünden yaşadığı sıkıntıları, sel taşkınlarını ve koku problemlerini onlardan dinleyen Başkan Seçer, “Çavuşlu Deresi boyunca yol düzenlemeleri, etraf temizliği ve sinek mücadelesi yapıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Zamanında kurumlar arası yetki kargaşasının da sıkıntıları yaşanmış. Amacımız bundan sonra bu sıkıntıları süratle çözmek. Geriye dönük tartışmalardan ziyade Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Devlet Su İşleri ile işbirliği yapıyoruz. Hem Yalınayak hem de Çavuşlu Deresi’nin tamamını ıslah edelim, taşkınlara sebebiyet vermeyelim, can kaybına neden olan olumsuzlukları ortadan kaldıralım istiyoruz. Bundan sonraki süreçte ne yapılması gerekiyorsa yapılacak” dedi.

“Tüm olumsuzlukları düzelteceğiz”

Bundan önceki olumsuzlukların bundan sonra yaşanmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bundan önce yaşanan olumsuzluklar gerçekten burada yaşayan insanlar için zulüm olmuş ama biz bundan sonrasına bakacağız. Tüm bu olumsuzlukları düzelteceğiz. Ben de bugün bunun için incelemelerde bulundum. Bizim amacımız en kısa sürede vatandaşlarımızın bu sıkıntılardan kurtulması” diye konuştu.

Seçer, inceleme çalışmalarının ardından bölge esnafını ve vatandaşları selamladı. Birlik Kahvehanesi’ne uğrayarak kahve sakinleri ile sohbet eden Başkan Seçer, ardından kalp krizi nedeniyle vefat eden mahalle sakini İbrahim Kılıç’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir ve MESKİ ekiplerinin çalışmaları sürüyor

Mersin’in en önemli sorunlarından sel taşkınlarının oluşmasına sebep olan Çavuşlu Deresi’nin yılların ihmali sonucu oluşan sorunlarına Büyükşehir Belediyesi çözüm getiriyor. Dere yakınında yaşayan vatandaşları etkileyen yol, koku ve sivrisinek sorunları için Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekipleri hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 

Devlet Su İşleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüten ekipler Devlet Su İşleri çalışmalarını bitirdiği an devreye giriyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgede DSİ’nin çalışmaları bitirdiği alanda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

MESKİ’nin de önemli çalışmalara imza attığı derenin güney kısmında bulunan kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi ve abone bağlantıları çalışmaları tamamlandı. Ayrıca, yine çalışmalar kapsamında dereye bağlı Şevket Sümer ve Gündoğdu Mahallelerinin yağmur suyu hattından atık su akışları tespit edilerek, görüntüleme aracı ile yapılan incelemelerle 30 adet kanalizasyon bağlantısı belirlendi. Yeni kanalizasyon şebekeleri döşenerek, yağmur suyu hattına yapılmış atık su bağlantıları iptal edildi. Döşeme çalışmaları tamamlandıktan sonra ise Yalınayak Deresi’ne olası kanalizasyon bağlantıları için inceleme çalışmalarına başlandı.

Çavuşlu Deresi’nin temizlenmesi ile ilgili DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’ne destek verilerek, Çiftçiler Caddesi’nden başlamak üzere, ıslahı tamamlanmış derenin 200 metrelik kısmı ise MESKİ tarafından temizlendi. 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79