BAŞKAN SEÇER, “İŞ ARAYANLAR İÇİN KARİYER OFİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

BAŞKAN SEÇER, “İŞ ARAYANLAR İÇİN KARİYER OFİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

BAŞKAN SEÇER, “İŞ ARAYANLAR İÇİN KARİYER OFİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 9. Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Seçer, istihdam konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluklarını yerine getireceklerini belitti ve “İş arayanlar için kariyer ofisi oluşturacağız” dedi.

Mersin Valiliği himayelerinde; Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) koordinasyonluğunda iş arayanlar, öğrenciler, işverenler ve ilgili kurumları bir araya getiren Mersin İş ve Kariyer Fuarı bu yıl dokuzuncu kez kapılarını açtı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, açılışta yaptığı konuşmada fuarın yerel ekonomi ve istihdam ortamını hareketlendirmesi ve Mersin’de var olan iş olanakları hakkında girişimcileri, iş arayanları ve öğrencileri bilgilendirmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Akdeniz İhracatçıları Birlikleri konferans salonunda gerçekleştirilen fuara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdülhamit Erguvan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin İŞ-KUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, Türkiye İş Kurumu Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya ve katılımcı firmaların temsilcileri katıldı.

Başkan Seçer, “İş arayanlar için Kariyer Ofisi oluşturacağız”

Fuarda yaptığı konuşmada tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de temel sorunun işsizlik olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, 7’den 70’e herkesin iş talebiyle Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak istihdam alanı yaratacak projelerini katılımcılarla paylaşan Başkan Seçer, “Biz üzerimize düşen görevleri hayata geçireceğimiz projelerimiz ile yerine getireceğiz. Kariyer ofisi kararımız var. Bir sivil toplum örgütü ile görüşmem sırasında bu fikrim ortaya çıktı. Kariyer ofisi önemli. İş arayan, eleman arayanları buluşturma işini sürekli hale getirecek ofis kuruyoruz. Bu ofisler gençlerimizle buluşacak, temas sağlayacak. İkinci projemiz bir esnaf masası oluşturuyoruz. Üçüncü MEYDAM projesi; Mersin Yatırımcı ve Girişimci Danışma Merkezi. Mersin’deki fırsatları dünyaya anlatacak bir yapı olacak” dedi.

Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nı da değerlendiren Başkan Seçer, gençleri işverenlerle buluşturacak önemli bir organizasyon olduğuna ve sorunlara farkındalık oluşturacağına değindi.

 

“Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor”

Mersin’deki işsizliği en alt seviyelere indirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Seçer gençler için en önemli projesi olan İleri Teknoloji Kampüsü projesini de katılımcılarla paylaştı. İleri Teknoloji Kampüsü projesi ile genç beyinlerin ürünlerini değerlendireceklerini söyleyen Başkan Seçer, “Çok değerli beyinlerimiz, çok iyi yetişmiş gençlerimiz var. Onların zekâ ürünlerini ekonomik değere dönüştürecek bir  ‘İleri Teknoloji Kampüsü’ projemiz var.  İleri teknoloji kampüsü bizi çok heyecanlandırıyor. Bunun bir belediye başkanının ağzından az dökülen ve vatandaşlara hayal gibi gelen söylemler olduğunun farkındayım. Bunların hayal olmadığını, bizim de başarabileceğimizi, çalışkan, ferasetli, zeki, ülkesini seven insanlar olduğumuzu tüm dünyaya göstermek zorundayız. Umut ediyorum ülkemin yarınları bugünden daha iyi olur. Bunun için uğraşıyoruz. Bunu yapacak özgüvenimiz, insani duygularımız, birikimlerimiz var” ifadelerine yer verdi.

 “Biz belediyede işi, hak edene vereceğiz”

Başkan Seçer hayata geçirecekleri projeler ile Mersin’in tarım, sanayi, turizm ve ticaret alanındaki potansiyellerini tüm dünyaya anlatacaklarının altını çizerek, “Mersin Dünyanın sayılı transit ticaret limanlarından birine sahip ve muazzam bir lokasyonda yer alıyor. Bunlar Mersin’in çok önemli özellikleri. Ama bunu biz biliyoruz. Kısıtlı bir insan sayısı biliyor. Ekonomik değere dönüştürmek için dünyaya anlatmak lazım. Belediye bünyesindeki bu üç yapının koordineli çalışmasını sağlayacağız. Projeler kısa sürede bitecek. Her şeyden önemlisi burada vazife alacak olanlar siyasi sahipten uzak olacak. Biz belediyede buna dikkat edeceğiz. İşi, hak edene, liyakatine, birikimine güvendiğimiz insana vermemiz lazım” diye konuştu.

İşsizliğin bütün kötülüklerin ve problemlerin nedeni olduğunu ifade eden Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarının belirterek,  “Hem biz yerel yöneticilerin hem de merkezi yönetimin ilgileneceği en temel sorun işsizlik. Benim kendi görev alanımda yapmam gerekenler var. Belediye olarak bizim bunu öncelememiz lazım. İşsizlik oranı yüzde 15’lerde. Genç işsizlik bunun iki katı. İŞ-KUR, belediye, devlet kurumlarını koordinasyonu ile sorunlar daha çabuk aşılır. Yerelde kurumların eşgüdümle çalışması lazım” dedi.

Konuşmaların ardından “İstihdam Enleri” ödül töreni gerçekleştirildi. Başkan Seçer, 2018 yılı içerisinde en fazla kadın istihdamını gerçekleştiren firmaya ödülünü verdi. Törenin ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri fuar kapsamında kurulan stantları gezdi.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79