Başkan Turgut, “29 Ekim’de Taş Köprü’yü trafiğe kapatacağız” dedi.

Başkan Turgut, “29 Ekim’de Taş Köprü’yü trafiğe kapatacağız” dedi.

Başkan Turgut, “29 Ekim’de Taş Köprü’yü trafiğe kapatacağız” dedi.

 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “29 Ekim 2018 tarihinde Silifke Belediyesi (4.) Atatürk Köprüsü’nün  açılmasıyla birlikte Tarihi Taş Köprü’yü trafiğe kapatacağız” dedi.

 

HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke Yerel Basın mensuplarıyla Göksu Otelde bir araya gelen Başkan Turgut, “06.04 2016 tarihinde UKOME komisyonunun taş köprünün yıkılma tehlikesine karşı karşıya olduğunu ortaya koyup, tarihi Taşköprü'nün ağır tonajlı araçlardan arındırılarak alternatif köprünün yapımına kadar tarihi Taşköprü'nün mevcut haliyle kullanımı oy çokluğu ile karar verilmişti.

Bu ana kadar köprüyle ilgili sorumluluk UKOME’nin ve Büyükşehir Belediyesinindi. Köprümüz Allahın izniyle bütün engellemelere rağmen 29 Ekim tarihinde açılacaktır. Böylelikle Taş köprünün trafiğe kapatılması sorumluluğu da bizimdir. Bu nedenle 29 Ekim’de 4. köprü Atatürk Köprüsü hizmete açılıp, tarihi Taş köprü araç trafiğine kapatılacaktır” dedi.

 

Başkan Turgut açıklamasının devamında, “UKOME’ nin kararına dayanarak köprüyü kapatacağım. Bu nedenle kamuoyunda oluşacak olan endişe vemerakın önüne geçmiş olacağız. Çünkü şuanda vatandaşlar diyor ki, iki köprü yan yana nasıl olur,  ne gerek var deniliyor.  Bu nedenle vatandaşın 4. köprünün ihtiyaçtan dolayı yapıldığının bilinmesini istiyoruz. Kapatma yetkimiz var ve kapatacağız. Eğer ki biz bunu kapatmazsak Allah korusun ilerde bir şey olursa sorumluluk bize aittir. Ben hiç kimsenin burnunun kanamasını bile istemem ve bu sorumluluğu alamam. Bu nedenle bu kararda köprü yapılana kadar sorumluluk Mersin Büyükşehir ve UKOME ye aitti, köprü yapılana kadar diye alanın karar nedeniyle sorumluluk tamamen bize aittir.  Biz bu resmi kararı uygulamak zorundayız. Belki 2 saat sonra yıkılacak kim hesap verecek.

 

 KÖPRÜNÜN YERİNİ BEN DEĞİL, 1987 YILINDAKİ İMAR PLANI BELİRLEDİ

 Ben 2015 yılı başından bu yana köprü ile uğraşıyorum. Ne pahasına olursa olsun yapılacak dedim ve bütün engellemelere rağmen yapıldı. Bir konuya daha açıklık getirelim. Köprünün yerini biz değil 1987 yılında yapılmış imar planı ile belirlendi. Biz kafamıza göre burası güzel yapalım gibi bir lüksümüz yok zaten. O tarihli bir imar planı var. Bu köprünün imar planı o zamanlara ait” dedi.

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79