BAŞKAN YILMAZ; “TÜRK DÜNYASI İLE DOST DEĞİL, KARDEŞİZ”

BAŞKAN YILMAZ; “TÜRK DÜNYASI İLE DOST DEĞİL, KARDEŞİZ”

BAŞKAN YILMAZ; “TÜRK DÜNYASI İLE DOST DEĞİL, KARDEŞİZ”

Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Dağduran ile Letonya Devlet Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Atlı, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile makamında bir araya geldi.

Prof. Dr. Ahmet Dağduran ziyarette, 1999 yılında Kazakistan’ın Almaata kentinde kurulan Türk Halkları Medeniyeti Vakfı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yaşadığı ve görev yaptığı Letonya’nın Daugavpils Bölgesi’nde tek Türk olarak ülkemizi temsil eden ve Türk dünyasındaki üniversitelerde sayısız konferanslar veren Prof. Dr. Hanifi Atlı da, Başkan Atsız Afşın Yılmaz’a ülkemiz için sosyal, kültürel ve siyasal anlamda yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Türk Cumhuriyetleri ile Avrupa arasında kültür elçiliği yaparak ülkeler arasındaki bağların kuvvetlenmesi için çalışmalar yapan Prof. Dr. Dağduran ve Prof. Dr. Atlı’ya nazik ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Yılmaz ise; Türk Halklarının birlikteliklerinin korunmasını sağlayan Türk Halkları Medeniyeti Vakfı’nın Türk Cumhuriyetleri nezdinde oldukça saygın bir konuma sahip olduğunu ve kendilerini Toroslar’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36