BAŞSAVCI ESKİLER, BASINLA BULUŞTU

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığının 2022 yılında Silifke’de yürütmüş olduğu faaliyetler ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan mülhakat ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BAŞSAVCI ESKİLER, BASINLA BULUŞTU

Geçen yılın son aylarında Silifke Başsavcılığı görevine atanan ve göreve başlamasından sonra yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerinde toplayan Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, bu çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Savcılıkta yapılan toplantıda, Başsavcı Eskiler 2022 yılını değerlendirdi, yeni yapılmasına rağmen adliye binasının ek binalarla desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

ADİL VE HIZLI

Eskiler açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Adalet Bakanlığının 2019-2023 yıllarını kapsayan stratejik plan ve hedefleri doğrultusunda Silifke merkez ve mülhakatlar Anamur, Aydıncık, Gülnar ve Mut Cumhuriyet Başsavcılıklarınca 2022 yılı içerisinde yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi sağlanmıştır.

MÜLHAKATLARLA BİRLİKTE 33 SAVCIMIZ VAR

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığında 2022 yılı içerisinde Cumhuriyet Başsavcısı haricinde 15 Cumhuriyet savcısı, mülhakat Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Cumhuriyet Başsavcısı haricinde 8, Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığında 2, Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığında 2, Mut Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde ise 6 Cumhuriyet savcısı görev yapmıştır.

KOORDİNASYON TOPLANTILARI ÖNEMLİ

Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile gerçekleştirmiş olduğumuz yılsonu değerlendirme toplantıları ile yürütmüş olduğumuz adli ve idari çalışmaların niteliğinin arttırılması, mevcut uygulamaların geliştirilmesi yönünde önemli kararlar alınmıştır. Adli kolluk hizmetlerini gerçekleştiren kurumlar ve personelin katılımıyla düzenlemiş olduğumuz 2022 yılı adli kolluk koordinasyon toplantısında kolluk personeline yönelik bilgilendirme ve sunumlar icra edilmiştir. Silifke ilçesinde sıkça karşılaşılan suç tipleri, uygulamada yaşanan sorunlar ve alternatif çözüm önerileri görüşülmüş olup ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına yapılacak adli işlemler önceden istişare edilmiştir.

BİNALARIMIZIN EKSİKLERİ KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı olarak idari anlamda merkez ve mülhakat adliye binalarımız içerisinde gerçekleştirdiğimiz incelemeler ve denetimlerde, hizmet binalarımızın ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı birimlerimizin fiziki kapasite, teknik altyapı, donanım, güvenlik, bakım, onarım, ısınma ve temizlik ihtiyaçları tespit edilerek kısa süre içerisinde gerekli planlamalar yapılmış ve üretilen çözümler hayata geçirilmeye başlanmıştır.

PERSONELİMİZ İÇİN LOJMAN

Silifke Adliyesinde görev yapan Cumhuriyet savcılarımız, hâkimlerimiz ve personelimizin faydalanması amacıyla 2021 yılı içerisinde girişimleri başlatılan 5 blok ve 60 konutun yer alacağı yeni adliye lojmanı projesi, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünce 27 Ocak 2023 tarihinde uygun görülmüştür.  Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ihale öncesi son yazışmaları yapılmaktadır.

ADLİ TIP ŞUBESİ KURULDU

Silifke Adalet Sarayında kurulan Adli Tıp Şube Müdürlüğü 1 adli tıp uzmanı, 1 adet otopsi teknikeri ve 1 memur ile 2022 Eylül ayı itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır. Adli Tıp Şube Müdürlüğünde Silifke, Anamur, Aydıncık, Gülnar ve Mut ilçelerindeki adli tıp uzmanlığı gerektiren bilirkişi incelemelerinin yanı sıra müşteki, mağdur ve şüphelilerin gerekli muayeneleri yapılarak adli raporları düzenlenmekte olup yapılan bu işlemler sayesinde soruşturma ve kovuşturma süreçlerinin hızlandırılması sağlanmıştır.

ÇOCUK GÖRÜŞME MERKEZİ

Cumhuriyet Başsavcılığımızca, 7343 sayılı Kanun ile yapılan düzenleme sonrasında çocuk teslimi veya çocukla kişisel ilişki kurulması görevinin adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlüklerine verilmesi üzerine, Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Belediye Başkanlığının dahil olduğu koordinasyon kurulunda gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılar ve alınan kararlar doğrultusunda Silifke ilçesinde bulunan Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU Kültür Merkezinin bodrum katındaki 2 ve 3 nolu atölyeler çocuk görüşme merkezi olarak belirlenmiş olup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünce tahsis işlemlerinin tamamlanmasını müteakip gerekli tadilat, tefrişat işlemleri gerçekleştirilerek 2023 yılı Mart ayı itibarıyla faaliyetlere başlanılmıştır.

8840 SORUŞTURMA DOSYASI SONUÇLANDIRILDI

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminde (UYAP) yer alan veriler doğrultusunda; Silifke Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde önceki yıllardan devreden 7.552 adet, yeni gelen 10.094 olmak üzere toplam 17.646 adet soruşturma dosyası incelenmiş olup 8840 adet soruşturma dosyası sonuçlandırılmıştır.

İŞ YÜKÜ AZALTMA ÇALIŞMASI

Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Büromuz tarafından 2022 yılı içerisinde 845 adet dosya incelenmiş olup bu dosyalardan 168 dosyada Talepname, 178 dosyada Dava Açılmasının Ertelenmesi Kararı, 220 dosyada Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar, 138 dosyada iddianame düzenlenerek yargılamalarda iş yükünün azaltılması ve hızlanmasına katkı sağlanmıştır.

UZLAŞMA DOSYALARI YÜZDESİ ARTTIRILMALI

Uzlaştırma Büromuz tarafından 2022 yılında işlem yapılan 2.312 adet dosyanın 1.136 adeti uzlaştırma ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca uzlaştırma dosyalarına ilişkin verilerin değerlendirilmesi, uzlaştırma işlemlerinde yaşanan sorunların giderilmesi, çözüm önerileri ile alternatif uygulamaların gündeme alınması ve ayrıca 2023 yılı hedeflerinin belirlenmesi amacıyla Silifke Ağır Ceza bölgesinde görev yapan uzlaştırmacıların katılımıyla yılsonu değerlendirme toplantısı düzenlendi Bu sayede bölgemizde uzlaştırma kültürünün yerleşmesi ve uzlaştırma oranının arttırılması anlamında önemli ve verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

DİĞER İLÇELERDEKİ SONUÇLANAN DOSYALAR

Mülhakat Anamur Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde önceki yıllardan devreden 3541, yeni gelen 6638 olmak üzere toplam 10179 adet soruşturma dosyası incelenmiş olup 6188 adet soruşturma dosyası sonuçlandırılmıştır.

Mülhakat Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde önceki yıllardan devreden 291, yeni gelen 1002 olmak üzere toplam 1293 adet soruşturma dosyası incelenmiş olup 807 adet soruşturma dosyası sonuçlandırılmıştır.

Mülhakat Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde önceki yıllardan  devreden 1014, yeni gelen 3637 olmak üzere toplam 4651 adet soruşturma dosyası incelenmiş olup 3447 adet soruşturma dosyası sonuçlandırılmıştır.

Mülhakat Mut Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde önceki yıllardan devreden 2789, yeni gelen 4141 olmak üzere toplam 6930 adet soruşturma dosyası incelenmiş olup 4195 adet soruşturma dosyası sonuçlandırılmıştır.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilen adli ve idari hizmetlerin yanı sıra Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz işbirliği çalışmaları doğrultusunda adalet hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde fedakarca ve özverili çalışmalar yürüten personelimize yönelik farklı konularda eğitimler verilmesi sağlanmış, personelimizin diledikleri konularda gelişim gösterebilmeleri, yine sosyal ve kültürel yaşamlarının desteklenmesi hususunda önemli faaliyetler gerçekleştirilmiştir.”

Bilgilendirme sonunda Silifkelilerin ve basının Ramazan ayını tebrik eden Başsavcı Eskiler, Ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79