Büyükşehir, Çağın Hastalıklarına Karşı Bilinçlendiriyor

Büyükşehir, Çağın Hastalıklarına Karşı Bilinçlendiriyor

Büyükşehir, Çağın Hastalıklarına Karşı Bilinçlendiriyor


Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Semineri

Meme Kanserinde Erken Tanıyla %100’e Kadar İyileşme Sağlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çağımızda kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik farkındalık semineri gerçekleştirdi. “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen seminerde, uzmanlar meme kanserini önlemede en etkili faktörün erken tanı olduğuna dikkat çekti.

KKMM yani Kendi Kendine Meme Muayenesi’nin ve mamografi çekiminin hastalığın erken teşhisinde önemine değinen uzmanlar, erken tanı ile meme kanserinde % 100’e kadar iyileşme sağlanabildiğine dikkat çekti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çağımızda kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik Meme Kanseri Farkındalık Semineri gerçekleştirdi.

VR Medical Park Hastanesi işbirliği ile “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen seminerde uzmanlar meme kanserini önlemede en etkili faktörün erken tanı olduğuna dikkat çekti. KKMM yani Kendi Kendine Meme Muayenesi’nin ve mamografi çekiminin hastalığın erken teşhisinde önemine değinen uzmanlar, erken tanı ile meme kanserinde % 100’e kadar iyileşme sağlanabildiğine dikkat çekti.

Uzman doktorlar tarafından meme kanserinde tanı, risk faktörleri, tedavi ve korunma yöntemleri ile ilgili bilgiler verildiği, diyetisyenler tarafından da beslenmenin kanserle ilişkisinin anlatıldığı seminere, kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Meme kanserinde risk faktörleri anlatıldı

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Erdinç Nayır, seminerde kanser, kanser istatistikleri, kanserde risk faktörleri, erken tanı ve korunma yöntemlerini anlatarak, katılımcıları bilgilendirdi.  Kanserin, şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalığı gibi tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayan Nayır, meme kanserinden nasıl korunulacağını anlattı.

Meme kanserinde erken tanı hayati önem taşıyor

Türkiye’de her yıl 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konulduğunu ve her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Tuna Bilecik ise meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekerken, erken tanı için hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini, önlenebilir ve değiştirilebilir risk faktörlerini anlattı.

Meme kanserinde belirtilerin neler olduğu konusunda katılımcıları bilgilendiren Bilecik, KKMM yani Kendi Kendine Meme Muayenesi’nin ve mamografinin hastalığın önlenmesi ve erken tedavi edilebilmesi açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Erken evrede hastanın % 100’e kadar iyileşme şansının olduğunu aktaran Bilecik, meme kanseri ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

Doğru beslenme kanserle savaşta önemli bir faktör

Seminerde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Meltem Gök tarafından kanser ile beslenmenin ilişkisi irdelendi. Konuşmasında kanserin genel nedenlerine değinen Meltem Gök, beslenmenin kanser oluşumundaki rolünü ve kanseri tetikleyen besinleri katılımcılarla paylaştı.

Gök, tütün ve alkol kullanımı, aşırı veya yetersiz beslenme, uygun olmayan pişirme yöntemleri, küf ve toksinler ile zararlı ve yüksek dozda kullanılan katkı maddelerin meme kanserini tetiklediği ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36