BÜYÜKŞEHİRLE CAZİBE KAZANDI

BÜYÜKŞEHİRLE CAZİBE KAZANDI

BÜYÜKŞEHİRLE CAZİBE KAZANDI

 

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Zeyne Mahallesi’nde bakımsızlıktan kaderine terkedilen mesire alanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının ardından, cazibe merkezi haline geldi.

 

Tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılması, bakım ve onarım çalışmalarının yanında, bugüne kadar birçok kazıya verdiği sayısız desteklerle kentin tarihi değerlerine sahip çıkanMersin Büyükşehir Belediyesi, mazisi 800 yıl öncesine dayanan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’nin de yer aldığı alanda gerçekleştirdiği bakım-onarım ve yenileme çalışması ile takdir topladı. Zeyne Mahallesi ‘Pınarbaşı Piknik ve Mesire Alanı’ndamevcut bankların bakım ve onarımını gerçekleştirerek yeni ilave oturma gruplarını vatandaşın hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile yaklaşık 300 metrekarelik bir alanda peyzaj, bin 530 metrekarelik alanda parke taşı ve 400 metrelik bordür döşeme işlemi ile mesire alanını tozdan ve çamurdan kurtardı.

Bundan 800 yıl önce Orta Asya’dan Zeyne’yegelip yerleşen İslam düşünürü Şeyh Ali Semerkandi’nin bir kerameti olarak çınar ağacı altından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan su ile tanınan ZeynePınarbaşı Piknik ve Mesire Alanı, yeni yüzüyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor.Bölge halkı ise gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirirken, mesire alanının eski halini hatırlamak bile istemediklerini ifade ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz sayesinde mesire alanının kurtulduğunu aktaran Muhammed Dut, “Anamı babamı sormayın, adamımı sorun bana. Benim adamım Burhanettin Kocamaz. Önce Allah’a sonra Burhanettin Kocamaz’a güvenirim. Buranın Burhanettin Kocamaz başkanımızın sayesinde şimdiki halini görünce eski halini hatırlamak bile istemiyorum. Parke taşlarını bile Burhanettin başkan getirdi. Burası 40 sene belediyeydi ve 4 tane belediye başkanı gördü. Ama ne gördüysek Tarsus’tan Büyükşehir’e gelen Burhanettin Kocamaz zamanında gördük. Burhanettin Kocamaz hangi partiden aday olursa olsun götürür oyumu ona veririm. Eşim dahil buna da kimse engel olamaz” derken, mesire alanında ziyaretçilere yöresel ürün satışı yapan Aysel Dut ise “Eskiden bizim çocukluğumuzda, tozun, toprağın, çamurun içiydi burası. Bir ihtilal döneminde buranın kenar duvarları çekildi, toprak da mucur yapıldı. O günden bu yana da bir şey yapılmadı. Ama Kocamaz geldi, parke taşları döşendi, çiçekler dikildi. Allah Başkanımızın yar ve yardımcısı olsun, anası, atası nurda yatsın”diye konuştu.


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36