Çamalan Şehitliği Yenilendi

Çamalan Şehitliği Yenilendi

Çamalan Şehitliği Yenilendi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen mezarlık ve şehitliklerin bakım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. 1. Dünya Savaşı sırasında Suriye Cephesi ve Toroslar’da şehit düşen Türk-Alman askerlerinin anısına yapılan Çamalan Şehitliği’nde yapılan çalışmalarla şehitlik tümüyle yenilendi.

Mersin’in her noktasında gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların beğenisini toplayan Büyükşehir Belediyesi, bakımsız kalmış mezarlık ve şehitliklerde onarım ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir ekipleri tarafından yenilenen Çamalan Şehitliği, yürütülen çalışmalarla şehitlerin anısına yaraşır hale geldi.

Şehit isimlerinin yazılı olduğu taşlar yenilendi

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1. Dünya Savaşı sırasında Suriye Cephesi ve Toroslar’da şehit düşen Türk-Alman askerlerinin anısına yapılan Çamalan Şehitliği’nde bakım ve onarım çalışmaları yaptı.

Çalışmalar kapsamında şehitlikte bulunan anıt ve temsili asker heykelinin sökülmüş olan boyaları ve şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu mezar taşlarının boyaları yenilenirken, heykelin yıpranmış olan kısımları yeniden macunlandı.

Yapılan çalışmalardan mutluluk duyduklarını ifade eden mahalle sakinleri ise bakımsız kalan Çamalan Şehitliği’nde gerçekleştirdiği hizmetler dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36