Çamlıyayla’da Karakucak Güreşleri’ne Yoğun İlgi

Çamlıyayla’da Karakucak Güreşleri’ne Yoğun İlgi

Çamlıyayla’da Karakucak Güreşleri’ne Yoğun İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Zafer Haftası kapsamında bu yıl 6.’sı düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri, ikinci gününde Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde gerçekleştirildi. İkinci günün kazananı İsa Göçen oldu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Uyan, 30 Ağustos zaferinin Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle yazılmış olan haklı ve gururlu direnişinin ölümsüz sembolü olduğunu vurgulayarak, “Birliğimizden ve bölünmez bütünlüğümüzden asla ödün vermeden, ayrılık yaratmak isteyenlere karşı her zaman duyarlı ve kararlı olmak zorundayız” dedi.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Karakucak Güreşleri, ikinci gününde Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Haftası kapsamında düzenlenen güreşlerde gerçekleşen heyecanlı müsabakalar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi.

Karakucak Güreşleri’nin ikinci günündeki karşılaşmaları Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, CHP Tarsus Meclis Üyesi Ali Boltaç, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yağsız çayır güreşi: Karakucak Güreşleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Zafer Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği Karakucak Güreşleri ilk olarak Silifke Mara’da gerçekleşirken, ikinci müsabakalar ise Çamlıyayla Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

Türkler’in en eski sporlarından olan ve yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak Güreşleri’ne hem yurt içinden hem de yurt dışından toplam 230 sporcu katıldı. Çekişmeli müsabakaların yaşandığı er meydanında güreşçiler 17 kategoride galip gelebilmek için ter döktü.

Kırkpınar cazgırlarından Emin Ger’in renkli sunumları ve manileri ile canlanan, yoğun katılımın olduğu güreşlerde 120 kiloda güreşen İsa Göçen rakibini yenerek başpehlivanlık unvanını kazandı.

Başpehlivanlık için ter döken Adem Uzun ise ikinciliği göğüslerken,  Hüseyin Gündüz ve Salim Ercan üçüncülüğü paylaştı.

Dereceye giren güreşçilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Vekil Uyan: “30 Ağustos, Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle yazılmış haklı direnişinin ölümsüz sembolüdür”

Karakucak Güreşleri’ndeki konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Uyan, “Çok özel ve güzel, bir o kadar da onur ve gurur dolu bir haftanın içindeyiz. Zafer Haftası’nı kutluyoruz. Güzel ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’nin düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümünü gururla, heyecanla kutlayacağız. Kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla, yokluk ve yoksulluk içindeki ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan bu zafer Türk Milleti’nin tarihe altın harflerle yazılmış olan haklı ve gururlu direnişinin ölümsüz sembolüdür. Bu zafer vatan, millet ve bayrak sevgisi uğruna yapılacak ve yapılabilecek fedakârlıkları tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu zafer bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol göstermiştir. Bu zafer Yeni Türk Devleti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu tüm dünyaya müjdelemiştir. Bu zafer, Sevr paçavrasının peşinden koşanların bu hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini göstermiştir. Bu zafer savaş alanında tarihi yeniden yazan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın, sevgili Atatürk’ümüzün askeri dehasını ortaya koymuştur” dedi.

Türk Milleti’nin kazandığı askeri zaferin ardından, Cumhuriyetin aydınlığıyla kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam ettiğinden söz eden Uyan, “Elbette ki bunda dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın vatansever bir bilinçle, ulus olma bilinciyle bütünleşmesinin payı büyüktür.  Birliğimizden ve bölünmez bütünlüğümüzden asla ödün vermeden, ayrılık yaratmak isteyenlere karşı her zaman duyarlı ve kararlı olmak zorundayız” diye konuştu.

“Mutlu olan toplumda huzur vardır, birlik vardır”

Düzenlenen Karakucak Güreşleri’nde, kıran kırana mücadele eden güreşçileri hep birlikte ve heyecanla izlediklerinden bahseden Uyan, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in talimatları doğrultusunda Mersin’de pek çok kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik için yoğun çaba sarf ediyoruz. Elbette ki belediyelerin asıl görevi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını karşılamak, hizmeti onların ayağına götürmektir. Ama hizmet sadece bunlardan ibaret değildir” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hizmet götürdüğü vatandaşların her zaman mutlu ve huzurlu olmalarını arzu ettiğini dile getiren Uyan, şunları söyledi:

“Hizmet er, geç yapılabilir. Ancak mutlu olan toplumda huzur vardır, birlik vardır, güven vardır, bütünlük vardır. İşte biz bu etkinlikleri, bu kültür değerlerimize, milli değerlerimize, ata sporumuza sahip çıkmak düşüncesiyle yapıyoruz ve destek veriyoruz. Bu etkinlikleri özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın spora ve ata sporuna özendirilmesi ve sahip çıkılması düşüncesi ile yapıyoruz. Bir taraftan hizmetleri gerçekleştirirken, bir taraftan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle evlatlarımızı birleştirmek, bütünleştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Umut ediyorum ki bugünkü etkinliklerimiz dostluğumuza, kardeşliğimize, birliğimize ve bütünlüğümüze vesile olsun.”

Güreşlerin ardından Çamlıyaylalılar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Kent Orkestrası konseri ile zafer coşkusunu doyasıya yaşadı.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından güreş meydanına kurulan stant sayesinde vatandaşlar, dilek ve temennilerini kolay ve hızlı bir biçimde görevlilere iletebildi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79