Çeşmeli-Taşucu arası otoban için geri sayım başladı

Çeşmeli-Taşucu arası otoban için geri sayım başladı

  

 Çeşmeli -Erdemli-Silifke güzergahında yapılacak otoban için ÇED raporunda olması gerekenler vatandaşların görüş ve önerilerine açıldı.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Çeşmeli Erdemli ile Silifke arasında 91 km.lik yol yapmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce

ÇED için vatandaşın görüşüne açıldığı duyurusunu yaptı.

 ÇED raporu çıktıktan ve onaylandıktan sonra ihale aşaması geleceği belirlenen Otoban

2017 programında bulunan Çeşmeli, Erdemli  ve Silifke otobanı ihaleye çıkarılacak ve yolun yapımına başlanacak.

Taşucu’nda bulunan limana bağlantısı ile ticaret ve turizmin önündeki engellerden biri olan ulaşım eksikliği bu sayede bir nebze olsun azalacağı öngörülüyor.

Bu yol sayesinde Taşucu limanının daha aktif hale geleceği ve büyüyerek dış ticarette önemli bir yer alacağı ve bu limanda daha fazla istihdamın artışı sağlanacağı da belirtiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mersin Erdemli ve Silifke’yi kapsayan yaklaşık 91 km.’lik otoyol güzergâhı Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun başlangıcı olan Çeşmeli Otoyolu kavşağından başlayarak 71 km. 500 metre sonra Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nin batısında sonlanacak. Böylece-Taşucu-Mersin-Adana-Gaziantep- Şanlıurfa arası otoyol bağlantısı sağlanmış olacak.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
caner tas 8 yıl önce

bölünen parçalanan verimli araziler


yol olsun ne olursa olsun deniliyor peki o bahçeden tarladan geçimini sağlayan köylüler yörükler ne olacak onlarda parçalansın ele ayağa düşsün dimi istenilen bu, Türkiye de en fazla hazine arazisi ekilip biçilen yer mersindir. köylünün yılardır ektiği biçtiği büyüttüğü ağaçlar elinden alınacak bunlar hesapta yok tabi, 3milyon300bin metre kare toprak bahçe tarla yok olacak, neden peki 3 ay turistler yollarda rahat gelip gitsin die, onlar tatilini güzel yapsınlar, ama bu yolu yapınca mersin A partisine mi oy vercek, sanmam öyle kolay olmıcak

banner36