Ceza infaz kurumları güvenlik için toplandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, il sınırlarında bulunan ceza infaz kurumlarının güvenliğini masaya yatırdı.

Ceza infaz kurumları güvenlik için toplandı

Mersin sınırlarında bulunan Ceza İnfaz Kurumlarının Güvenliği Koordinasyon Toplantısı, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım başkanlığında yapıldı. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında 19 Ağustos 2011 tarihinde imzalanan "Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim, Dış Koruma, Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Protokolün Mahalli Toplantıların Yapılması" protokolünün 47. maddesi uyarınca gerçekleştirilen toplantı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıya, Mersin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Balcılar ile Silifke, Tarsus ve Erdemli Cumhuriyet Başsavcıları, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ali Avan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Uyan, Mersin E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Başaran, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı, Mersin İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Aytekin Kemik, Mersin E Tipi ve Tarsus C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarının müdürleri ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, ceza infaz kurumlarının dış koruması, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hastaneye, adliyeye, başka ceza infaz kurumuna sevk ve nakilleri ile tutuklu ve hükümlülere sunulan sağlık hizmetleri, devlet hastaneleri ile üniversite hastanesinde bulunması gerekli hükümlü koğuşları ve muhafazalı muayene odalarının oluşturulmasında karşılaşılan sorunların tespiti ve yerinde çözüme kavuşturulmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36