Cezaevi'indeki Kadınlar Unutulmadı

Silifke Cezaevinde “Kadın Her Yerde Kadındır” Vurgusu

Cezaevi'indeki Kadınlar Unutulmadı

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Silifke Adliyesindeki Kadın Hakim-Cumhuriyet Savcısı ve personel ile Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan kadın hükümlü ve tutuklulara yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Silifke Adliyesinde çalışan kadın Hakim-Cumhuriyet Savcısı ve personele Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü tarafından gül dağıtımı yapılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Ardından Silifke M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna geçilerek programa devam edildi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü yaptığı konuşmada “Başta Annelerimiz olmak üzere tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Kadın, dünyadaki tüm insanların var olma sebebidir. Kadın bir evlat, bir eş, bir kardeş ama her şeyden önce bir annedir, dolayısıyla kutsal bir varlıktır. Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan kadın hükümlü ve tutuklularımızın da toplumumuzda olduğu gibi bizler için önemi büyüktür. Çünkü "Kadın her yerde Kadındır." Bu felsefeden yola çıkarak Ceza İnfaz Kurumumuzda kalmakta olan kadınlarımızın pozitif ayrımcılık ilkesi de gözetilmek suretiyle her türlü ihtiyaçları özenle ele alınmaktadır. Bu kapsamda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak kadınlara yönelik kanserde erken tanı-kendi kendine muayene ve sağlık tarama hizmeti gerçekleştirilecektir. Etkinliğimizin temel amacı da kadının toplumdaki önemi ve değerinin hissettirilmesidir.” dedi. Köklü konuşmasından sonra kanser sağlık taraması hizmetinin sunulmasında göstermiş olduğu çaba ve hassasiyetten ötürü Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’ya teşekkür ederek hediye takdim etti.

Silifke Adliyesinde görevli Hakim-Cumhuriyet Savcıları ve İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ile birlikte kadın hükümlü ve tutuklulara gül dağıtımı yapıldı.

Programa Ceza İnfaz Kurumu bahçesinde konumlandırılan Pembe Prenses isimli mobil kanser tarama aracında kadın mahkum ve tutuklulara yönelik Mamografi çekimi, Smear ve GGK testleri ile devam edildi. Program müzik eşliğinde yapılan eğlencenin ardından sona erdi. 

 

 

                                                                                              

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36