Cinbir, “Turizmde hak ettiğimiz payı alacağız”

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Uzuncaburç halkıyla Uzuncaburç’un sorunlarını ve turizmi masaya yatırdı.

Cinbir, “Turizmde hak ettiğimiz payı alacağız”

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Uzuncaburç halkıyla Uzuncaburç’un sorunlarını ve turizmi masaya yatırdı.

 

ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke’nin tarihi ören yeri Uzuncaburç’ta bir toplantı düzenledi.  Mahalle halkıyla birlikte Uzuncaburç’taki tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmak, bununla birlikte bölgeye gelen turistleri bu bölgeye çekmek için gereken sorun ve öneriler masaya yatırdı.

 

BU POTANSİYELİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN HAREKET GEÇMEMİZ LAZIM

Silifke’nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için önemli adımlar attıklarını ve bu adımların artık topraktan çıkan tomurcuk haline geldiğini belirten Kaymakam Cinbir, “Turizm geliştirmemiz ve payımızı alabilmemiz için öncelikle Silifke halkını bilinçlendirmemiz gereklidir. Silifkeli Silifke’yi tanımalıdır. Potansiyelinin farkına varmalıdır. Turizm sadece sahilde şezlong satmak değildir. Bu kadar güzel bir sahil ve doğayla tarihin iç içe olduğu Allahın nimetlerini gün yüzüne çıkartıp, bunu ekonomiye kazandırmamız gereklidir.

 Otellerin öncelikle kültür turları düzenlemesi, başka illerden ilçemize yine tarihi ve doğa turları düzenlenmesinin sağlanması gibi pek çok faktör vardır. Silifkelerin alışkanlıklarıyla bu yola devam edersek, alışkanlıkları takılıp kalırsak yol kat edemeyiz,  Silifkelere anlatmamız aydınlatmamız lazım. Bu idare bizde var 3 yıldır bu ilçede kaymakamıyım, bu anlamda biz kararlıyız. Gerek siyasi partilerimizle birlikte yapılan çalışmalarımız, gerek devlet olarak boş durmadık. Pek çok projemiz Olgunlaştı. Gün yüzüne çıktı, kısa zamanda hayata geçecektir” dedi.

 

Kaymakam Cinbir, “Bakın turizmde büyük bir atak yapılıyor, Kültür ve turizm bakanlığı yakında tahsis ihalelerine başlayacak. Silifke’de 1 kaç 5 yıldızlı otel yapılsa kötümü olur. Bu oteller tarafından da  kültür turları düzenlenirse ne güzel olur. Gelin size Uzuncaburç,  Olba,  Silifke kalesi, Cennet cehennem, astım mağarası gibi  yerleri gezmeleri sağlanırsa o zaman Silifkeliler turizmden alması gereken payı alır elde etmesi gereken kazancı elde eder bunun için çalışıyoruz” dedi.

 

ELVAN SİLİFKE İÇİN BİR ŞANS

Kaymakam Cinbir’ Bunun için bir şansımız var,  bizim mutfakta çok iyi planladığımız ve ortaya koyduğumuz bütün projelerimizi takip eden birisi var. Mersin Mileltvekiimiz ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan. Bizim bütün projelerimiz bakan elvan tarafından dikkatle dinleniyor ve dinlenmekle kalmayıp gerekli destek sağlanıyor, bugüne kadar alınan çok ciddi mesafe var, toprağı tohum atıldı ve kısa zaman sonra yeşil ot ve başak verir.

Silifke’nin sahip olduğu gerçek potansiyeli çıkarmaya yönelik projelerin geldiği aşama budur toprağın yüzüne çıkmıştır yakında Silifkeliler bunun nasıl basak verdiğini görecektir. Biz ne yaptığımız biliyoruz ,bizim ne yaptığımızı valilik ve bakanlığımız biliyor tıkandığımız yerde de bakanımız konuyu aşıyor.  Buda Mersin için Silifke İçin bir şanstır” dedi.

 

UZUNCABURÇ’TA MÜZE OLUŞTURULSUN

 Uzuncaburç halkı ise kazı çalışmalarıyla birlikte çıkacak olan eserlerin Uzuncaburç’ta bir müze yapılarak korunmasını ve sergilenmesini istedi. Böylelikle Uzuncaburç halkı da turizmden hak ettiği payını almasını istediler.

 Geçmiş yıllarda Silifke Müze Müdürlüğü tarafından bazı eserlerin müzeye kaldırıldığını belirten Uzuncuburç halkı, çıkan ve korunamayan eserlerin müzede korunacağını, bu bölgenin eserinin yine o bölgede kalmasını ve kendilerinin bu müzedeki eserleri ve Uzuncubarç’u koruyacaklarını belirttiler.

Uzuncuburç’un kalkınması için böyle bir çalışmanın yapılmasını talep ettiklerini belirten mahalle halkı, “Geçmişte burada sahip çıkılmadığı için korunma amacıyla taşınmıştır bir çok lahit ve eser var. İnşallah talebimiz hayata geçirilirse bizlerde üzerimizi düşeni yapacağız” diye konuştular.

 

Müze Müdürü Nilgün Yılmazer ise böyle bir çalışmanın düşünüldüğünü bu konuyla ilgili olumlu gelişmeleri yine mahalle halkıyla paylaşacaklarını söyledi.

 












 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36