Çipli Kimlik Kartı için Başvurular başladı

Çipli Kimlik Kartı için Başvurular başladı

Çipli Kimlik Kartı için Başvurular başladı

 

Kaymakam Cinbir, ‘’ Silifke’de Bin 43 kişi, Çipli Kimlik Kartı Başvurusu Yaptı.’’

 

 

Yeni kimlik kartı başvuruları 2 Ocak 2017'de başladı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, iki haftada bin 43 kişinin çipli kimlik kartı başvurusu yaptığını belirterek, yeni çipli kimlik kartı başvuruları için ilçe nüfus müdürlüğüne doğrudan ya da randevu alarak gidilebileceğini söyledi.

Kaymakam Cinbir konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı, ‘’İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünün yürüttüğü, dünyanın en büyük bilişim projelerinden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin MERNİS projesinin aşamalarından olan kimlik kartı projesi ile ülkemizin her yerinde olduğu gibi Silifke İlçemizde de 02 Ocak 2017 tarihinden itibaren verilmeye başlandı. 02 Ocak 2017 tarihinden bu güne kadar, Silifke’de bin 43 kişi Çipli Kimlik Kartına başvuru yaptı. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var ve yapılan başvurularda daha çok yaşlılarımızın memnuniyeti göze çarpıyor. Silifke İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlileri, vatandaşlarımıza sistemli olarak hizmet vermeye devam ediyor. Silifkeli vatandaşlarımızı da kısa zaman içinde nüfus müdürlüklerine başvurup, yeni kimliklerini almaya davet ediyorum" dedi. 

Vizesiz Seyahat Kimlikle Mümkün

 

Devletin her türlü yenilikleri hayata geçirdiğine değinen Kaymakam Cinbir, "Çipli kimliklerle Türkiye vatandaşlarına vize uygulamayan ülkelere çipli kimlikle gidebilmek mümkün. Bu kimlik aynı zamanda pasaport görevi de görmüş oluyor" dedi.

Cinbir , kimlik kartı ile vatandaşların, kamu hizmetlerine güvenli bir şekilde elektronik ortamda kolay erişim sağlanması, hizmetlerinden daha hızlı bir şekilde yararlanmasının sağlandığını sözlerine ekledi.

 

Biyometrik Fotoğraf İsteniyor

 

Başvurularda kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem de sol el içinin alınarak sisteme yüklendiğini dile getiren Cinbir, son 6 ay içinde çekilmiş ve ICAO standartlarına uygun biyometrik bir adet fotoğraf, kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgelerinden en az bir tanesinin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerektiğini ifade etti.

 

10 Yıl Kullanılacak

 

Cinbir, çipli kimliklerin 10 yıl boyunca kullanılacağını belirtirken "kimlik kartı başvuruları, "https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine yapılabilecek. Talep edilen çipli kimlikler 10 gün içerisinde adrese teslim ediliyor. " diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36