Çocuklar, hastanedeki Arkadaşları İçin Kolye Ve Bileklik Yaptı

Çocuklar, hastanedeki Arkadaşları İçin Kolye Ve Bileklik Yaptı

Çocuklar, hastanedeki Arkadaşları İçin Kolye Ve Bileklik Yaptı

 Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyona sevk edilerek Kadın Dairesi Başkanlığı olarak kurulma aşamasına gelinen Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, çocuklarda paylaşım ve mücadeleyi geliştirecek anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 İlk defa yapılan ve “Öykücü Ablanın Arkadaşlık Kolyeleri” adını taşıyan etkinlikte buluşan çocuklar, masallar eşliğinde hastanelerde tedavi gören çocuklarla paylaşmak üzere kolye ve bileklikler üretti.

 Çocuklar için yaptıkları etkinliklerle Mersin’de büyük dönüşümler yaratan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyona sevk edilerek Kadın Dairesi Başkanlığı olarak kurulma aşamasına gelen Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Öykücü Ablanın Arkadaşlık Kolyeleri” adını taşıyan etkinlik, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Etkinlik Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirildi. Etkinlikte buluşan çocuklar, masallar eşliğinde hastanelerde tedavi gören çocuklarla paylaşmak üzere kolye ve bileklikler üretti.

 “Güzel işler yapacağız. Bu daha başlangıç”

 Çocuklardaki paylaşım ve mücadeleyi geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik ile çocuklar, masallar eşliğinde ürettikleri kolyeleri hastanelerin Onkoloji Bölümü’nde yatan yaşıtlarıyla paylaşacak. Çocukların “Öykücü Abla” olarak tanıdığı hikaye anlatıcısı Çağrı Burcu Yücesoy, çocuklara Süt Kabuğundaki Fareler hikayesini anlatarak, çeşitli renk ve ebatlardaki boncuklarla kolye ve bileklik üretmelerine yardımcı oldu. Yücesoy, ilk defa yapılan etkinlikle ilgili olarak, “Bu çok küçük bir etkinlik olarak başladı. Bunu büyüteceğiz ve mutlaka herkesin boynunda, bileğinde bu kolyelerden görüyor olacaksınız. Güzel işler yapacağız. Bu daha başlangıç” dedi.

 Çocuklara paylaşma ruhu aşılanıyor

 Aldığı masal anlatıcılığı eğitimi ile 7 yıl kadar sivil toplum kuruluşları ve vakıflarda gönüllü olarak hikâye anlatıcılığı yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu’nda çalışmalarını sürdüren Çağrı Burcu Yücesoy, etkinliğin amacının hikâyeler ve çocukların üretimiyle paylaşım ve olumsuzluklarla mücadele davranışını geliştirmek olduğunu söyledi. Yücesoy, “Bugünkü etkinliğimizin amacı çocuklara öykülerle beraber arkadaşlık kolyeleri yaptırmaktı. Onkoloji Bölümü’nde yatan hasta çocuklarımıza hediyeler götüreceğiz. Onlar buraya gelemediği için biz onların yanına gitmiş olacağız. Daha sonrasında kendilerini iyi hissettiklerinde onları da buraya alacağız. Hep beraber bir bağ kuracağız” dedi.

 Sadece paylaşma değil, mücadelenin gücü de anlatılıyor

 Çocuklara Süt Kabuğundaki Fareler hikayesini anlatan Yücesoy, hikayenin etkinliğin amacıyla uyumluluk gösterdiğini belirtti. Yücesoy, hikayeyle ilgili şunları anlattı:

“Hikaye, iki farenin macerası. Bir tanesinin macerası erken sonlanıyor. Sebebi de mücadele edememesi. Pes ettiği için sütte boğulmak zorunda kalıyor. Diğeri mücadele eden faremiz. O süt kabuğundan çıkıp, diğer arkadaşlarının yanına gidebiliyor. Hikayemizle aslında yaptığımız etkinlik biraz uyuşuyor. Ben ikisini bağdaştırdım. Çocuklar etkilendiler. Bugün arkadaşlık kolyesinin öyküsü de bu olmuş oldu.”

 “Çocuklar insani değerleri bu tip etkinliklerle daha iyi öğreniyorlar”

 Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından etkinliğin duyurusunu görüp çocuğuyla katılmaya karar veren anne Kübra Aslan Aça, etkinliğin amacından memnun kaldığını ifade etti. Aça, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda bu tarz iyi davranışları güçlendirmek için etkinlikler düzenlemesinin anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Çocukların çok çabuk pes ettiği ya da önlerine birtakım şeylerin hazır konduğu bir çağdayız. Bu anlamda hikaye güzeldi. Hikayeyle birlikte yapılan boncuk etkinliği güzeldi, onun verdiği mesaj, hediye olarak kullanılması da güzeldi. Çocuklara akademik başarı değil de daha çok değerler üzerinden birtakım eğitimlerin verilmesi, Belediye’nin de bu anlamda çocukları desteklemesi çok önemli” dedi.

 Kübra Aslan Aça, etkinliğin rekabetten ziyade çocukların birbirlerini desteklemesinde büyük öneme sahip olduğunu da belirterek, “Öncelikle çocuklar insani değerleri bu tip etkinliklerle daha iyi öğreniyorlar. Çocuklar birbirlerine yardım etmeyi öğreniyorlar. Rekabet halinde olmaktansa birbirlerini destekleyerek toplu ilerlemeyi öğrenmiş oluyorlar.  Bu etkinlikleri düzenleyen, işin emeğini yürüten insanlara çok büyük teşekkürümüz var. Ellerine kollarına sağlık” diye konuştu.

 Etkinlik ilk gününde etkisini gösterdi

 Etkinliğe katılan çocukların mutlu olduğu ve paylaşım ruhunun güçlendiği etkinlikte kaynaşma ortamı oluştu. Etkinliğe katılan küçük Nefin ise daha küçücük yaşta kazanmaya başladığı paylaşım davranışını şu sözleriyle ifade etti: “Hastanedeki arkadaşlarımızla paylaşmak için bileklik ve kolye yapıyoruz. Burada arkadaşlarıma yardım ettim. Boncuklarını izledim, güzel yapıyorlar mı diye baktım. Bence onun ucuna da yeşil koy diye tavsiye verdim.”

 Çocuklardan Çınar Otsekin ise “Masalcı Abla bize masallar anlatıyor. Çok güzel bir ortam var, aralarına girdim, arkadaş edindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79