Cumhuriyet Kadınları Zeytin Fidanı Dikti

Cumhuriyet Kadınları Zeytin Fidanı Dikti

Cumhuriyet Kadınları Zeytin Fidanı Dikti

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Silifke Belediyesi’ne ait çiçek üretim serasında zeytin fidanı diken Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Harika Levent ve dernek üyeleri, etkinlikte emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

Silifke Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Harika Levent yaptığı açıklamasında ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınların hakları konusundaki getirdiği büyük ve köklü değişiklikler ancak akılcılığın ve laikliğin benimsenmesiyle başarılmıştır.

 

Dünyada hiçbir milletin kadını ”Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim” diyemez. Belki erkeklerimiz memleketi istila edenlere karşı süngüleriyle, düşmanın süngülerine göğüslerini germekle düşman karşısında hazır bulundular. Fakat erkeklerimizin teşkil ettiği ordunun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir… Çift süren, tarlayı eken, ormandan odunu keresteyi getiren, mahsulleri pazara götürerek paraya çeviren, aile ocaklarının dumanını tüttüren, sırtıyla, kağnısıyla, kucağındaki yavrusuyla yağmur demeyip sıcak demeyip cephenin harp malzemesini taşıyan hep onlar, hep o yüce fedakâr ilahi Anadolu kadınları olmuştur. Bundan ötürü, hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim. Biz kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile ilgili;  ‘Türk kadınına bu hakkın bir lütuf olarak verildiği kanaatinde değiliz” demiştir.

 

Türk kadını kendisine tanına bütün haklara layık olduğunu, hem söz konusu haklar tanınmadan önceki asalet ve kahramanlığı ile hem de bu haklar tanındıktan sonra çeşitli mesleklerde gösterdikleri başarılarla ispatlamışlardır. İşte; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Kadınları Derneği Silifke Şube üyeleri olarak Cumhuriyet Kadınları Anısına, Kara Fatma, Halide Edip Adıvar, Bahriye Üçok, Suat Berk (ilk kadın hâkim),Prof. Kamile Şevki Mutlu(ilk kadın tıp doktoru),Prof.Dr Remziye Hisar(ilk kadın kimyacı),İlmiye Çığ, Semiha Berksoy’un isimlerini zeytin fidanlarına vererek yaşatmak istedik’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36