Domates tarlada 16.50 TL'den alıcı buluyor, üretici mutlu tüketici endişeli

Domates tarlada 16.50 TL'den alıcı buluyor, üretici mutlu türetici endişeli

Domates tarlada 16.50 TL'den alıcı buluyor, üretici mutlu tüketici endişeli

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin'de örtü altı domates tarlada 16.50 TL'den alıcı buluyor Fiyattan memnun olan üreticilerin yüzü gülüyor Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates, üreticilerden kilogramı 15.50 ila 16.00 liradan alınıyor.

Fiyattan memnun olan üreticilerin yüzü gülüyor, borçları ödeyebileceklerini belirten çiftçiler, ‘inşallah domateste para kazanabileceğimiz bir yıl olacak’ dedi.

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen domates, üreticilerden kilogramı 15.00 ila 16.00 liradan alınıyor. Örtü altında toplanan domates, üreticinin seralarından alınıp Atayurt Hal Tesisleri'ne getiriliyor. Burada tüccar tarafından kilogramı 15.00 ila 16.00 liradan alınan domates, farklı illerdeki gönderiliyor.

Her yıl domates üretimi yapan ve ilk kez bu yıl para kazanma şansını yakaladıklarını belirten üretici Yusuf Erdem, kış boyunca çocuk gibi baktıkları domatesin girdi maliyetleri yüksek olsa da para etmesinin kendilerini memnun ettiklerini belirterek şunları kaydetti: ‘Girdi maliyetleri çok fazla ama şuan biz fiyattan memnunuz. Şuanda 15 ila 16 liradan gidiyor. Pazardaki 25-30 lira gibi fiyatlara bakınca da  tüketici haklı o yönden burada aracı kazanıyor. Vatandaş pahalı buluyor elbette. İşte burada aracı kazanmış oluyor. Neredeyse yüzde yüz fark var üretici tüketici arasında. Bizim için sorarsanız da girdiler çok pahalı. gübre pahalı mazot pahalı noylan , ilaç. 250 gram ilacı 600-700 liraya alıyoruz Adan Z’ye kadar bütün girdilere zam geldi.

HERŞEYE RAĞMEN BORÇLARIN ÖDENDİĞİ YIL OLACAK

Girdiler çok pahalı olsa da fiyatlar bu şekilde olsa da cebimize para kalacak gibi. Biz bu nedenle para kazandığımız bir yıl diyebiliriz. Kış boyunca soğuk sıcak demeden çocuk gibi beklediğimiz domateslerimizin aroması da rekoltesi de çok güzel. Allahın izniyle hayırlı bir yıl olacak’ dedi.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer ise, üreticilerin fiyattan memnun olduğunu belirterek, bir süre daha bu seviyelerde kalması halinde çiftçilerin yüzünün güleceğini,  4 bin dönümü sera olmak üzere ilçe genelinde yıllık 14 bin 500 dönümde 175 bin ton domates hasat edileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36