Dumlupınar'ın son tanık askeri törenle uğurlandı

Dumlupınar'ın son tanığı askeri törenle uğurlandı.

Dumlupınar'ın son tanık askeri törenle uğurlandı
NATO tatbikatından dönerken 4 Nisan 1953'te Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı "Naboland" gemisiyle çarpışarak batan Dumlupınar denizaltısının hayatta kalan son gazisi olan emekli Seyir Kıdemli Başçavuş Hüseyin Akış, Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Bir süredir yaşlılığa bağlı gelişen rahatsızlıklar nedeniyle ilçedeki özel bir hastanede tedavi görürken yaşamını yitiren 96 yaşındaki Akış için Zeytinli camiinde tören düzenlendi. Akış'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bolacalıkoyuncu mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

Törene Gazi Akış'ın çocukları Nevin, Nesrin, Akif, Arif Akış ve yakınlarının yanı sıra Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Gölcük Kocaeli Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Mersin Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Erdal Altay, Adana Asker Alma Bölge Başkanı Albay Ahmet Atay ve vatandaşlar katıldı.




ihsan küpük , yeşilovacık eski belediye başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36