“EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE DAĞITILAN PAKET SAYISI 25 BİNE ULAŞTI

“EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE DAĞITILAN PAKET SAYISI 25 BİNE ULAŞTI

“EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE DAĞITILAN PAKET SAYISI 25 BİNE ULAŞTI

MERSİN’DE BEBEKLER, BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEK PAKETİ İLE ‘EL BEBEK GÜL BEBEK’ BÜYÜYOR

“BAŞKANIMIZ AİLEMİZİN BİR FERDİ GİBİ OLDU”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için 2020 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği “El Bebek Gül Bebek” projesinde dağıtılan paket sayısı 25 bine ulaştı. Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nimet Kırvarlı, “Başkanımız; ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu” dedi.

Hayata geçirdiği sosyal hizmet projeleri ile takdir toplayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için pandemi döneminde başlattığı “El Bebek Gül Bebek” projesi ile yüzleri güldürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde 2020 yılının Nisan ayından bu yana sürdürülen projede, dağıtılan destek paketi sayısı 25 bine ulaştı. Destekten faydalanan minik Asmin’in annesi Nimet Kırvarlı, “Başkanımız; ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu” dedi.

Proje 13 ilçede sürüyor

Pandemi döneminde dar gelirli ailelere destek sunmak adına hayata geçirilen proje, Mersin’in 13 ilçesinde sürdürülüyor. Teksin üzerinden başvuruların alındığı projede, ailenin asgari ücret veya altında bir gelirinin olması şartı bulunuyor. “El Bebek Gül Bebek” projesi kapsamında 2021 yılının Şubat ayından itibaren 3 bin 771 aileye periyodik olarak destek paketleri ulaştırılıyor.

“Bu zamana kadar toplam 25 bin ‘El Bebek Gül Bebek’ paketi dağıtıldı”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde “El Bebek Gül Bebek” projesinden sorumlu Başak Uludağ, dar gelirli ailelere pandemi döneminde destekte bulunmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini ve aldıkları olumlu geri dönüşlerle projeyi periyodik olarak sürdürdüklerini ifade etti. Uludağ, şöyle devam etti:

“Paket içerisinde 1’er adet olmak üzere; 4 numara 30’lu bebek bezi, pişik kremi, bebek şampuanı, ıslak mendil ve bebek maması yer alıyor. Projeye başvurular ALO 185 Teksin Mersin üzerinden alınıyor. 6-12 aylık bebeği olan, asgari ücret ve altı geliri olan aileler başvuruda bulunuyor. Şartlar sağlanırsa aileler periyodik listeye alınıyor. Bebek 1 yaşına basıncaya kadar ailelerimiz her ay düzenli olarak bu hizmetten faydalanabiliyor. Taleplerimiz çok yoğun. Hizmetten Mersin’in 13 ilçesinde yaşayan aileler faydalanabiliyor. Ekonomik sorunların yaşandığı bu dönemde talepler de bayağı bir arttı. Elimizden geldiği kadar ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların bütçelerine masraflarını azaltmak için katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 2020 yılının Nisan ayında başlatılan bu proje periyodik şekilde devam etmekte. Bu zamana kadar toplamda 25 bin ‘El Bebek Gül Bebek’ paketi dağıtıldı.”

“Başkanımıza çok teşekkür ederiz”

Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren minik Asmin’in annesi Nimet Kırvarlı, “Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu. Allah razı olsun” dedi.

Minik Cihan’ın annesi Nurcan Aksoy da “Allah razı olsun Belediyemizden, yardımda bulundu. Öyle olmasaydı nasıl yapacaktık bilmiyorum. Eşim başvuruda bulunmuştu. Yardımları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79