EMEKTAR İTFAİYE ARACI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTU

EMEKTAR İTFAİYE ARACI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTU

EMEKTAR İTFAİYE ARACI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTU

Almanya’nın Durmersheim kentinde 1977’de üretilen ve 2006-2017 yılları arasında Mersin’de hizmet veren emektar itfaiye aracı, Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılıp, Taş Bina’nın önünde sergilenmeye başlandı.

Başkan Vahap Seçer’in talimatıyla, atıl halde duran araca sahip çıkan Büyükşehir Belediyesi, yakın döneme tanıklık etmiş antika aracı Mersin’e kazandırarak, vatandaşlara yarım asırlık maziyi yeniden yaşatıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Durmersheim kentinde 1977 yılında üretilen antika itfaiye aracına sahip çıkarak, Mersin’e yeniden kazandırdı. Uzun yıllar yurtdışında hizmet verdikten sonra 2006-2017 yılları arasında Mersin’in Mut İlçesi’nde aktif olarak kullanılan itfaiye aracı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatıyla onarılarak, Taş Bina’nın önüne getirildi ve vatandaşların ilgisine sunuldu. Araç, vatandaşları yarım asırlık yakın döneme götürüp maziyi yeniden yaşatırken, çocuklarda da merak ve ilgi uyandırdı.

İtfaiye aracı bu defa kurtarmadı, kurtarıldı

Merdivenli itfaiye aracı 1977 yılında imal edilerek Almanya’nın Durmersheim kenti Belediyesi’nce 1977-2006 yılları arasında itfaiye biriminde hizmet verdi. 2006 yılında Mut Belediyesi’ne hibe edilen araç, yine aynı yıl Türkiye’ye getirilerek 2006-2014 yılları arasında birçok yangın ve olaya müdahale etti.

2014 yılında 6360 sayılı yasa ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen araç, üç yıl Büyükşehir Belediyesi Mut İtfaiye Grup Amirliği’nde hizmet vermeye devam etti. 2017’nin Ağustos ayında ekonomik ömrünü tamamlayan aracın, bakım, onarım ve yedek parça konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle hurdaya ayrılarak trafik tescil kayıtlarının silinmesi uygun görüldü.

Araç, hizmetten çekilişinin ikinci yılında, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ilgisi ve onayıyla Mersin halkının beğenisine sunularak, yakın dönem tanığı bir eser olarak hak ettiği değere kavuşturuldu.

Yeniden hayata döndürüldü

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, emektar itfaiye aracını şantiyeleri dolaşırken fark ettiğini belirterek, aracın Mersin’in Mut İlçesi’ne kadar uzanan hikayesini personelden dinledikten sonra Başkan Vahap Seçer’in talimatıyla Mersin’e kazandırmaya karar verdiklerini anlattı. Aracın da insanlar gibi birçok anısı olduğunu ve birçok yangında kurtarıcı rol üstlendiğini ifade eden Ulusoy, şunları söyledi:

“Başkanımız Vahap Seçer’e bilgi verdim. Bunu sergileyelim, Mersinliler bu aracı görsünler, aracın hikayesini bilsinler ve geçmişe dönük hatıraları bir miktar canlandırsın hem de bu emektar aracı Mersin halkıyla buluşturalım istedik. Aslında hurdalığa gidecek bir aracı biz yeniden hayata döndürdük. Şu anda araç son derece iyi durumda ve çalışıyor. Aslında insanlar gibi onun da birçok anısı var. Şimdilik sergilemek üzere buraya koyduk. Daha sonra Mersin halkının görüşleri doğrultusunda belki buradan alıp başka bir yere götürebiliriz. Mersin halkıyla birlikte ne yapacağımıza karar veririz diye düşünüyorum” dedi.

İtfaiye görevlilerini gururlandırdı

İtfaiye aracının yenilenmesi itfaiye personelini de memnun etti. İtfaiye görevlileri için ayrı bir öneme sahip olan itfaiye araçlarından bir tanesinin Mersin’de sembol haline getirilmesinden gurur duyduğunu dile getiren itfaiye eri Murat Sandal, “Bizde şöyle bir şey vardır; emekli olanlar sürekli itfaiyeye geri gelir, ziyaret eder, çay içerler ve sohbet ederiz. Bu da şu an aynı şekilde oldu. Bir emektarımız. Tekrar buna kavuşmak bizi gururlandırdı. Hurdalıkta çürümektense halkın içerisine çıkartılması daha iyi oldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36