Ercan’dan 3 Mayıs Mesajı

MHP Merkez Disiplin Kurulu Sekreteri ve Mersin Milletvekili Aday Adayı Kürşat Türker Ercan, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ercan’dan 3 Mayıs Mesajı

3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nün milliyetçi fikriyata sahip kişiler için özünde bir bayram niteliği olmasa da hürmet ve kıvançla idrak edilen bir gün olduğunu açıklayan Ercan, 3 Mayıs 1944 tarihinin kadim Türk Milliyetçiliği davasının ebediliğine yönelik kararlılığın tarihe geçmesi bakımından çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

Ercan mesajının devamında; "Merhum Hüseyin Nihal Atsız'ın Türklüğe düşman ve milliyetçilikten rahatsız çevrelere karşı başlattığı mücadele, önce mahkeme salonlarına taşınmış, ardından aralarında cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin de bulunduğu 23 Türk Milliyetçisi tabutluklarda ve zindanlarda türlü işkencelere maruz kalmıştır. O dönem yapılan yargılama aslında Türk Milliyetçiliğini yargılamış, işkenceler aslında Türk Milliyetçiliği fikrine eziyet etmek, yakılan Türkçü meşaleyi söndürmek gayesi gütmüştür.  Ne var ki Türklüğün kadim şuuruna sahip, Türklük mirasını layıkıyla idrak etmiş 23 gerçek Türk aydınının boyun eğmez kararlılığı, bu haksız yargılama ve işkencelere galip gelmiştir. Bundan 74 yıl önce Türklüğü bayraklaştıran bu milliyetçi uyanış ve şuur Türk Milliyetçiliği fikriyatının ebediliğini bir kere daha tarihe kararlılıkla ilan etmiştir.

Milliyetçilik fikrine 3 Mayıs 1944'te kurulan tezgah ve tuzaklar son bulmamış, her dönem değişik tür ve şekillerde kurulmaya devam etmiş, ancak bu fikriyatın yegane benimseyicisi Milliyetçi-Ülkücü Hareket ve partisi Milliyetçi Hareket Partisi bu tuzak ve tezgahlara gelmeyerek, Türk Devletini, Türk Milletini, Türk vatanını payidar kılmanın emek ve gayesi ile dimdik ayakta kalmıştır.

Liderimiz Devlet Bahçeli beyin de ifade ettiği "Milliyetçiliğin, milletin karakteri olduğunu iyi bilen, milli çıkarları her şeyin üstünde gören, bağımsızlığın tesadüflere bırakılmayacağını her zaman akıllarında tutan, milli tarihi ve milli coğrafyanın şuurunda olan" kısaca 3 Mayıs 1944 ruhu dediğimiz bu ruha, bugün her zamankinden fazla ihtiyaç bulunmaktadır. 3 Mayıs 1944'teki dirilişin tesadüf olmadığını bilen bizler, 15 Temmuz ile zirve noktasına ulaşan hainliğin de Türk Milletinin tarihi hasletlerinde mündemiç iradesi ile mağlup olacağını bilmekte ve bu yüzden Türk Milleti'nin takdir ve iradesine her zaman güvenmekteyiz. Bu sebeple "Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben!" düsturu ile hareket eden Ülkücü-Milliyetçi gönüller, Türk Milleti'nin takdirine şayan olacak, Türklüğün etrafındaki zincirler kırılacak ve 3 Mayıs ruhu 24 Haziranda bir kere daha Türklüğü bayraklaştırarak tarihe olan ilânını yineleyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey ve Hüseyin Nihal Atsız bey olmak üzere 3 Mayıs 1944'ün tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, bu tunç yürekli kahramanların davasını 24 Haziran seçimlerinde Türk Milleti'nin bir kere daha milli bir uyanışla tescilleyeceğine olan inancımla 3 Mayısın 74. yıldönümünün Türk Vatanı, Türk Devleti ve Türk Milleti için hayırlara vesile olasını diliyorum." dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36