Erdemli’de Kadınlara Özel Program

Erdemli’de Belediye kadınları unutmadı

Erdemli’de Kadınlara Özel Program

 

 

Erdemli Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kültür Merkezinde düzenlediği bir programla kutladı. Düzenlenen program kapsamındaErdemli Belediyesi Çağdaş Türk Müziği Topluluğu Türk Halk Müziği’nin unutulmaz eserlerini seslendirerek kadınlara özel bir konser verdi. Tarihimizde kadının musiki içindeki yerini ve önemini program vesilesiyle bir kez daha ortaya koyan Çağdaş Türk Müziği Topluluğunda sanatlarını icra eden ve koroda yer alan kadın üyelerin Türk Halk Müziğinin eşsiz eserlerini repertuarlarına ekleyerek müzik ziyafeti sunması salondakileri coşturdu. Programa katılan kadınlar, Çağdaş Türk Müziği Topluluğu Korosu’nun Müzik Profesörü Kadir Kargın eşliğinde verdiği yaklaşık 1,5 saatlik Türk Sanat Müziği ziyafeti ile keyifli saatler geçirdi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla akşam saatlerinde düzenlenen program öncesi Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, Başkan Yardımcısı Şaban Dölek, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, Bayanlar Birimi Başkanı Selma Yıldız, Erdemli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören kadınlar ve Erdemli Huzurevi’nde kalan yaşlıların ellerini öperek çiçek takdim ettiler ve kadınlar gününü kutladılar. Daha sonra Erdemli Belediyesi tarafından Kültür Merkezi’nde kadınlar için bir program tertip edildi. Çok sayıda kadının katıldığı programda Erdemli Belediyesi Çağdaş Türk Müziği Topluluğu adına yakışır bir konsere imza attı. Toplulukta yer alan 43 koro üyelerinin birbirinden muhteşem eseri seslendirdiği programda dinleyiciler adeta mest oldu. Etkinlikte Erdemli Belediyesi Kültür Müdürü Adem Arslan, MHP Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, yaptıkları konuşmalarda kadınlar gününü kutlayarak, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiler.

KADINLAR EL ÜSTÜNDE TUTULMALIDIR

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘Ani gelişen bir programım sebebiyle şehir dışında olacağımdan ötürü davetinize üzülerek icabet edemeyeceğim. Bu anlamlı günde aranızda olamadığım için özür diliyorum’ diyerek gönderdiği mesajında“Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan ve geleceğimizin teminatı olan siz hanım efendilere minnettarız” dedi.8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle düzenlenen program dolayısıyla gönderdiği mesajında; kadınların dünyanın en özel varlıkları olduğuna vurgu yapan Başkan Tollu, “önemli olan bunun farkında olmaktır” dedi. Kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çeken ve bunu tarihsel süreçteki örnekleriyle açıklayan Tollu, kadın konusunda son derece hassas olunması gerektiğinin altını çizdi.

TÜM İNSANLAR EŞİTTİR

Tüm insanların eşit olduğuna vurgu yapan Tollu, açıklamasında “daha da net ifade edersek, kadınlar daha da fazla önem arz etmektedir. Çünkü onlar olmasa bizler olmayız. Bunu fizyolojik anlamda söylemiyorum. Kadınlarımız anadır, başarının arkasında durandır. Kadınlarımız fiziksel anlamda şiddete maruz kalan değil, her anlamda el üstünde tutulması gereken insanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar; daha güzel bir dünya dilerim” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

ADEM ARSLAN, İSLAM DİNİNDE KADINA VERİLEN ÖNEME DİKKAT ÇEKTİ

Ani gelişen bir programı dolayısıyla şehir dışında bulunan ve programa katılamayan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun selamını ileterek konuşmasına başlayan Erdemli Belediyesi Kültür Müdürü Adem Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak bu güne özgü mesajlar verdi. Konuşmasında kadının toplumun baş tacı olması gerektiğine vurgu yapan Arslan, kadına karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında olduklarını söyledi. Kadınlara yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin son bulmasını dileyen ve çocuk yaşta evliliklerin ve çocuk istismarının olmadığı bir dünya temennisinde bulunan Arslan, “Kadınlar çiçektir, kadınlar değerlidir gibi klişe kelamlar etmek istemiyoruz.  Hepimizin ortak paydası insandır. Kadına şiddetin olmadığı küçük kız çocuklarının zorla evlendirilmediği bir 8 Mart’ta sizlerle buluşmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.Arslan, Dinimizin kadınlara ne denli güzel yaklaştığını aktararak şöyle devam etti; ‘’Olaya İslamiyet penceresinden baktığımız zaman Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘CENNET ANALARIN AYAKLARININ ALTINDADIR’ hadisi şerifiyle kadının hakkını teslim etmiştir. Sadece namaz kılmak, oruç tutmak hacca gitmekle İslam farizelerini yerine getirip İslamiyet’in hakkını teslim etmiş mi oluyoruz;‘hayır.’ Eğer ben Müslümanım deyip bir kadına şiddet uyguluyorsanız, eğer ben Müslümanıp deyip diri diri toprağa gömülen çocukların yüzü suyu hürmetine bu din iniyorsa siz bütün bunlara rağmen hala kadına şiddet uyguluyor, küçük kız çocuklarını evlendirmek suretiyle diri diri toprağa gömüyorsanız; Cenabı Allah bilir ama bunu yapanlara Müslüman diyemeyiz’’  diye konuştu.

 

TÜRK MİLLETİNİN ANALARI KIYMETLİDİR

Kadının toplumdaki yeri ve saygıyla kullandığımız  ‘’hanım’’ sözcüğünün günümüze kadar ulaşan, tarihteki yolculuğuna değinen Arslan, ‘’İnsanımız neciptir. Şereflidir. Türk milletinin anaları kıymetlidir. Her zaman için türk milletinde kadının yeri Cengizhan örneği ile teslim edilmiştir. Beylerini toplayan Cengizhan ‘’Sizler benim beyimsinizben hepinizin hanı Cengiz Han’ım. Cengiz Han yanında eşi Börte ile geldiği toplantıda O’nu sağ tarafına oturtur. Bu da benim Han’ım Börte’dir’’ der. Şu an kullandığımız‘hanım’ kelimesinin özü ‘han’ Börte Han’dan gelir. İşte, saygıyla kullandığımız ‘’Hanım’’ sözcüğünün günümüze kadar ulaşan, tarihteki yolculuğu böyledir.  Bu vesileyle de aile ve mutlu toplum dileğiyle tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

BAŞKAN ÖZSU: TÜRK KADINI KAHRAMANDIR

Programda son olarak MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu bir konuşma yaptı. Özsu, konuşmasında Türk kadınının tarih boyunca sergilediği üstün başarılarından bahsetti ve ayrı bir yeri olduğunu vurguladı. Türk kadınının kahramanlığına vurgu yaparak,kadınlara şiddetin son bulması dileğinde bulundu ve bu eylemleri gerçekleştirenlerin en ağır cezaları alması gerektiği mesajı vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Başkan Özsu, son olarak Türk kadınının kahramanlığına vurgu yaparak, kadınların öneminin bir güne sıkıştırılamayacak kadar büyük olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU SESLENDİRDİĞİ 15 EŞSİZ ESERLE MEST ETTİ!

43 koro üyesi ve 15 çalgı ekibinden oluşan Erdemli Belediyesi Çağdaş Türk Müziği Topluluğu’nun gerçekleştirdiği şefliğini Müzik Profesörü Kadir Kargın’ın üstlendiği “Solist Yusuf Kürekçi ve Yeşim Hafızoğlu’nun icra ettiği ARMUDU TAŞLAYALIM” eseri ile başlayan konserde ‘’Solist Gülser Korkut’un sesinden ELBET BİR GÜN BULUŞACAĞIZ, Hendek Türküsü ELMAYI TOP TOP YAPALIM, İstanbul Türküsü ÜSKÜDARA GİDERİKEN, Solist Yeşim Hafızoğlu ve Süha Manaz’ın sesinden Çankırı Türküsü ÇIRA YAKTIM YANMADI, GÜL AĞACI DEĞİLEM, Erzurum Türküsü SEHERDE BİR BÜLBÜL, ÇAMLICA YOLUNDA, Tekirdağ Türküsü İNCE GİYERİM İNCE, FİKRİMİN İNCE GÜLÜ, Cevdet Çiloğlu’nun dilinden Çanakkale Türküsü KARANFİLİN MORUNA, Solist Seçil Yıldız’ın sesinden ESKİ DOSTLAR, KÖYLÜ GÜZELİ, Barış Manço’nun muhteşem eseri Solist Yusuf Kürekçi yorumuyla SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA ve son olarak koro halinde Tokat Türküsü BOM BİLİ BİLİ BOM eserlerinin seslendirilmesiyle kadın izleyiciler ve tüm katılımcıların büyük ilgi ve alkış desteği ile tamamlandı.

 

Çağdaş Türk Müziği Topluluğu Koro Şefi Prof.Dr. Kadir Kargın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında; ‘’Çağdaş Türk Müziği Topluluğunun kurulmasında burada sanatını icra etmesinde katkıları olan vebu imkanı sağlayan herkese, başta Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya, Kültür Müdürü Adem Arslan ve Spor İşleri Müdürü Kamil Boran’a verdikleri desteklerden, bize olan inançlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kısa zamanda neler başarabileceğimizi gösterdik. Daha büyük projelerimiz var. Erdemli Belediyesi sanata ve sanatçıya gereken desteği her zaman vermiştir. Belediye Başkanımızın her zaman vurguladığı gibi Erdemli sanatın merkezi olmaya devam edecek. Biz ekibimizde yer alan tüm arkadaşlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu ve TEMA Vakfı Erdemli Gönüllü Temsilcisi Murat Başer programın son bölümünde kadınlara günün anlamı münasebetiyle çiçek takdim etti. Kadınlar, kendileri için düzenlenen bu programdan dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.Erdemli Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun müzik ziyafetiyle başlayan program, günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36