Erkenci üzüm pazarda yerini aldı

Erkenci üzüm pazarda yerini aldı

Erkenci üzüm pazarda yerini aldı

Erkenci üzüm pazarda yerini aldı

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Mersin'in Silifke ilçesinde açıkta hasadına başlanan Trakya ilkeren üzüm cinsinin kilosu 15 TL’den alıcı buluyor. İlçeye bağlı Sabak mahallesinde üretim yapan Hüseyin Kıcalı, açıkta üzüm hasadının bu yıl yüzlerini güldürmesini beklediklerinin altını çizerek kent merkezinde kurulan köylü pazarında satışa sunuyor.

Üzümün veriminin güzel aromasının beklenilen üzerinde bir lezzet sunduğunu belirten üretici 

, Kıcalı, 12 yıl önce dikimini yaptığı cins üzümün hem lezzetli hem de dayanıklı olduğunu belirtip, “Bu üzüm toprağa değerse çürür dediler ama tam aksi oldu. Toprakla buluşan üzümler daha iri ve daha siyah oluyor. Verimi çok güzel, diğer bağlardan iki yılda bir beklenen verim alınırken, bu bağlardan her yıl aynı verimi alabiliyorum. Bu yıl iklim değişikliğinden dolayı hasadında biraz geç kalsak ta kalitesi çok güzel ve salkımları iri iri. Diğer cinslerden hem bakımı hem satışı hem verimi güzel” dedi. 

Kırcalı, üzümün kilosunun 15 TL’den alıcı bulduğunu da sözlerine eklerken, pazarda satışa sundukları üzümlerini piyasa değerinin altında verdiklerini, kendileri yetiştirdiği için elde ettikleri karın kendileri için yeterli olduğunu sözlerine ekledi. 

Üzümü her yıl eşi ile birlikte pazarda sattıklarını ve bu üzümün ayrıca alıcısı bulunduğunu belirten Kıcalı, getirdikleri üzümlerini pazarda rahatlıkla satıp bitirdiklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79