Gülnar'dan Mehmetçiğe 6 ton kuruyemiş

Mersin'in Gülnar ilçesinde vatandaşlar bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere gönderilmek üzere 6 ton kuruyemiş için hazırlıklar yapıyor.

Gülnar'dan Mehmetçiğe 6 ton kuruyemiş
HABER: ATİKE CEYLAN

Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar Belediyesi öncülüğünde başlatılan kampanyaya tüm Gülnar halkı seferber oldu. Evinde bademi, üzümü cevizi olan vatandaşın yanı sıra bazı vatandaşlarda Yörüklere özel olarak bilenen kavurgaları hazırlayıp getiriyor.

Belediye tarafından oluşturulan atölyede belediye personeli ve kadınlarca 100-150 gram şeklinde paketleniyor. Ceviz, badem, kuru üzüm ve kavurgaları dağda çatışmaya giden Mehmetçiklerin ceplerinde taşıyabilecekleri büyüklükte paketleme yaptıklarını belirten Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, hazırlanan paketlerin 17 Mart Cumartesi günü camii önündü okunacak dualar eşlinde Afrin’deki askerlere teslim edilmek üzere tırlarla yola çıkacağını söyledi.

Gülnar halkının duyuruyu aldıktan sonra adeta seferberlik ilan ettiklerini ve hızla evlerindeki erzakları toparlayıp getirdiklerini belirten Başkan Günel, Savaşan Mehmetçiklerin yanında olduklarını göstermek ve manevi destek olmak için böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.

Başkan Günel, “Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Şehitleri adına biz burada bir yardımlaşma bankası kurduk. Burada fakir vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Bugün ise Zeytin Dalı operasyonunda görev alan, vatanın bölünmez bütünlüğü için savaşan, mücadele eden Mehmetçiklerimiz için biz Gülnarlılar, Türkmenler,  Yörükler olarak manevi değerimizi göstermek onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Hani Atatürk'ün bir sözü vardır, ‘Mersin'de gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ Bunun için biz burada Türkmenler, Yörükler olarak Toroslar'ın beyleri olarak böyle bir yarışa girdik,  ilçemizde yetişen ürünler olan badem, üzüm, cevizimizi Mehmetçiklerimizle paylaşalım dedik ve böyle bir kampanya başlattık. Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar belediyesi olarak ve tüm Gülnar Muhtarları ve halkımızdan gelen badem, üzüm, ceviz ve kavurgayı personellerimizle beraber 100-150'şer gramlık paketler şekilde hazırlıyoruz. Nöbet tutan askerlerimizin rahat taşıması, hem enerji vermesi hem manevi destek olması için bu şekilde bir yardımda bulunmayı düşündük. Tüm halkımız gerçekten çok duyarlı oldu ve adeta bir seferberlik ilan ederek var gücüyle destek oldular. İnşallah 18 Mart günü hem Çanakkale şehitlerimizi Anma ve onların ruhuna okunan kur'an-ı Kerim okuyacağız, hem de topladığımız kuruyemişleri aynı dualarla Afrin’deki askerlerimize bizzat yerinde teslim etmek için yola çıkacağız” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36