Hortum domates serasını yerle bir etti

Hortum domates serasını yerle bir etti

Hortum domates serasını yerle bir etti

Mersin’in Silifke İçesi Arkum Mahallesinde dün sabah meydana gelen hortum 5 saniyede domates serasını yerle bir etti.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Ömer Can adlı domates üreticisinin 2. 5 dönümlük serası şiddetli hortumun içinden geçmesi sonucu yerle bir oldu.

Sabah saat 7 civarında meydana gelen hortumu gören çiftçi Can’ın oğlu Erkan Can, “Araç içinde telefonumu şaz ederken birden şiddetli yağış başladı. Ardından denizden gelen hortum biranda seramıza girdi. Araçtan dışarıya çıkmam mümkün değildi çünkü çok güçlü bir şekilde aracı da salladı. Daha sonra baktığımda seranın havaya kalktığını gördüm. Çok kurktuk ve elimizden bir şey gelmedi. Hortum seramızı yıktıktan sonra tekrar denize doğur geri gitti” dedi.

Ürecici Ömer Can ise; Seramız sigortasızdı ve şuanda hortumun ardından yaklaşık 200 bin lira zararımız var. Bize yetkilierin yardım etmesini bekliyoruz. Zaten borca yaptırmıştık serayı fideleri de yine aynı kredi çekerek aldık şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Üretici Zeliha Uslu’de “Hortum önce bizim evin önünden serayı girmiş bizim seranın içinden geçerek Ömer komşumun sarasını yıkmış. Bizde çok zarar yok Allaha şükürler olsun ama komşumun serası yerle bir olmuş” dedi.

Oğul Ömer Can hortumun şiddetini serada anlatırken, “Yaklaşık 80 kilo olan sera içindeki direkleri almış almış kaldırmış düşünün bu serada 200 tane direk var ve hepsi yerinden 3-5 metre ileriye gitmiş. Yerlerindeki çukurdan hortumun kuvvetini ölçemiyoruz bile” dedi.

Arkum Mahalle Muhtarı Mustafa Gökler ise, “Büyük bir afet yaşandığını ve sadece bir serayla sınırlı yaııldığını belirterek, “Allah korumuş ve başka yerlere sıçramadan hortum denize geri dönmüş. Bu nedenle büyük bir afetin eşiğinden döndük. Domates üreticimiz Ömer Can kardeşimizin zararlarının da devletimiz tarafından karşılanacağına inanıyoruz ve yardım istiyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36