Kavurucu sıcaklıklar yeniden geliyor

Kavurucu sıcaklıklar yeniden geliyor.

Kavurucu sıcaklıklar yeniden geliyor

Uzmanlar 'Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının perşembe gününden itibaren etkili olacağı konusunda uyarıyor. Uyarıların ardından Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları merak ediliyor.

Peki Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ne zaman başlayacak?

Halk arasında çöl sıcakları olarak bilinen 'eyyam-ı bahur' Türkiye'yi kavuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceye kadar; Ege ve Akdeniz'de ise 42 dereceye kadar çıkmasının beklendiğini vurguladı. Peki Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları nedir ve ne zaman başlayacak?

Eyyam-ı Bahur sıcakları nedir?

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor.

Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36