Kaymakam açıkladı, Yangını çıkartan...

Yangın kazayla çıkmış

Kaymakam açıkladı, Yangını çıkartan...

Göksu Deltayı yakan kişi yakalandı

HABER: ATİKE CEYLAN

Dün Göksu Deltasında yangını çıkaran şahıs yakalandı.

Ramsar Projesi kapsamında bulunan ve Kuş Cenneti olarak bilinen Göksu Deltasında dün sazlık alanda çıkan yangının ardından yetkililer harekete geçti. Konuyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını bildirildi.

Konuyla ilgili Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Dün Kuş Cenneti'ndeki yangını çıkaran kişi tespit edilmiştir. V.A.  isimli şahıs Çeltik ektiği arazideki otları yakmış, ateş diğer alana sıçrayarak sazlığın yanmasına sebep olmuştur. Kişi hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır” dedi.

Yıllardır yaşanan sazlık alanlardaki yangınların ardından ilk kez bir sorumlusunun yakalanması umut oluşturdu.

Vatandaşlar, “Bu durum birileri tarafından bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde yapılan bir durum. Yıllardır bu sazlık yakılıyor. İçindeki binlerce canlı yok oluyor. Bu anlamda dünkü yangının ardından sorumlusunun yakalanmış olması bizleri oldukça sevindirdi. Umarım diğer yangınların sorumlusu da biran önce bulunur” diye konuştular.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36