Kaymakam Cinbir, “Bilgi Hayat Kurtarır”

Silifke’de Karayolu Trafik Günü ve Karayolu Trafik Haftası yapılan törenle kutlandı.

Kaymakam Cinbir, “Bilgi Hayat Kurtarır”

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir: “Gençlerimizin Bilinçlenmesi Hayat Kurtarır”

 

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından, eğitimdeki önemi vurgulama, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan bağlarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü kabul edilen “Karayolu Trafik Günü”,ve takip eden hafta “Karayolu Trafik Haftası”, Silifke Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törenle kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende gençlerin motosiklet tutkusuna özellikle değinildi. Yapılan “Gençlik ve Motosiklet Tutkusu” sunumu ile birlikte, Polis Memuru Mehmet Kızılet trafikte eğitimin önemini, motosiklet tutkusunun gençleri nasıl yanlışa ittiğini, bu yanlışların nasıl can kaybına mal olduğunu, trafikte yapılması gerekenleri, özellikle motosiklet konusunda bilinmesi gerekenleri gençlere anlattı.

 

Konuşmasında trafikte eğitimin ve bilinçlenmenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir “Gençlerimiz böyle bir motosikletin hayalini kurarken, bunu nasıl kullanmaları gerektiğini, yapılması ve yapılmaması gerekenleri bilmeleri lazım. Bunun için de eğitim çok önemlidir. Olay, motorun üzerinde havalı hmek değil, tedbir alarak kullanmaktır. Silifke'de 1 yılda 272 kaza olmuş.  Biz burada Trafik Haftası sebebiyle bir farkındalık oluşturmak istedik. Özellikle gençlerimizi burada toplayarak, motosiklet kullanımı hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istedik. Bizler, polis memurları, jandarmalar sizin can güvenliğiniz için çalışıyoruz. Sizi almadığınız tedbirler konusunda uyarmak ve bir kazadan korumak için uğraşıyoruz. Size bir uyarı ya da ceza geliyorsa, bilin ki tehlikeli bir şey yapıyorsunuz ve sizi durdurmak, uyarmak için bir ceza kesilmiştir. Bunun bilincinde olmalısınız. Azımsanmayacak sayıda, trafikten men edilen motosiklet var. Her şey polisiye tedbirlerle çözülmüyor. Devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız, emniyet müdürlerimiz, jandarma komutanlarımız bu konuda aciz değil. Ama bir anlayışı geliştirmemiz, bilinçlendirmemiz lazım. Öncelikle gençlerimiz, evinde, aile içerisinde bilinçlenmeli ve eğitilmeli. Bu konuda ailelere büyük görev düşmektedir.” İfadelerini kullandı.

 Konuşmaların ardından Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Silifke İlçe Jandarma Komutanı Özer Dinçer gençlere kask dağıttı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36