Kaymakam Cinbir, halkla iftar sofralarında buluşuyor

ilifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Atayurt Mahallesinde mahalle sakinlerine iftar yemeği verdi.

Kaymakam Cinbir, halkla iftar sofralarında buluşuyor

 

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Atayurt Mahallesinde mahalle sakinlerine iftar yemeği verdi.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke Kaymakamlığınca Ramazan boyunca , “Üzerinde her canlının hakkı var, bu ramazan ve her ramazan ‘ sloganı ile kurulan iftar sofraları kuruluyor. Kent merkezi ve mahallelerde Ramazan ayı boyunca devam eden iftar buluşmalarında Kaymakam Cinbir, insanın insan üzerindeki hakkı, komşuluk hakkı, komşuluk görevi ve anne babaların topluma çocuk yetiştirirken evlatlarına,  komşularına ve vatana  karşı sorumlu oldukları konulara değiniyor.

 

 

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar yemeği Atayurt çok Programlı lisenin bahçesinde gerçekleştirildi. Silifke Öğretmenevi tarafından yapılan ve sunulan sıcak yemekler iftar saatinde herkesin masasında oldu. Silifke Müftüsü Tarafından okunan ezanla birlikte açılan oruçların ardından şükür duası edildi. Ardından Kaymakam Cinbir bir konuşma yaptı.

Kaymakam Cinbir konuşmasında, “Bugün iftar soframızı hep birlikte paylaştık. Burada bir sinerji oluşturalım istedik. Bu iftar soframız Ramazan’ın bereket ve rahmetinin devam etmesine vesile olsun istedik. Burada bu akşam paylaştığımız bu iftar sofrasının güzellikle hayırla vesile olmasını diliyorum, Diliyorum ki dargınlıklar son bulsun, bu akşam burada bütün küsler dargınlar barısın. Bizim kültürümüz dünya insanlığına örnek olacak bir kültürdür. Bizim bir birimize ihtiyacımız var. Yan yana gönül gönüle olmaya, iri ve diri olmaya ihtiyacımız var.” Dedi.

 

Öte yandan geleceğin teminatı olan gençlerin okuması ve gelecekte birer vatansever birey olması için okumaları gerektiğinin altını çizen ; Kaymakam Cinbir, “ Geleceğimizin teminatı olan bu milletin çocuklarına güvenmeye ihtiyacımız var. Ne mutlu ki her birimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve onun birer ferdiyiz. Biz anne babalara düsen çocuklarımızın ayakları üzerinde durmaların sağlamaktır. Eğer çocuğunuz okumak istiyorsa onları sınırlamayalım. Eğer çocuğumuz İstanbul’da Ankara’da Hakkari’de okumak  istiyorsa onlara imkanlarımız yetersiz biz sizi okutamayız diyerek hayallerini kırmayın.  Bu gibi sözlerden uzak durun. Türkiye Cumhuriyetimizin imkanları bu gençleri okutmaya yeter. Geliri çocuğunu okutmaya yetmeyene gerekli yardımı yapıyor. Yurdundan, kitabına kadar devletimiz gençlerimizin yanında.  Lütfen gençlerin önünün kesmeyelim. Onların okuması için devletimizden önce siz veliler elinizden geleni yapın onların hevesini imkansızlıklarınız nedeni ile söndürmeyin. Unutmayalım ki gelecek bu gençlere emanettir.” Dedi.

 

 İftar yemeğinde vatandaş kendilerini iftar sofrasında buluşturan Kaymakam Cinbir’e teşekkür ederken, yaptığı manevi ve birlik konuşmaları için ayrıca teşekkür ettiler.























 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36