KAYMAKAM CİNBİR, “HEMEN BUGÜN BAŞLAYABİLİRİZ”

0-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Mersin’in Silifke İlçesindeki program, engellilerini odak merkezinde gerçekleştirildi.

KAYMAKAM CİNBİR, “HEMEN BUGÜN BAŞLAYABİLİRİZ”

 Kaymakam Cinbir, “Hemen Bugün Başlayabiliriz”

 

HABER: ATİKE CEYLAN

 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Mersin’in Silifke İlçesindeki program,  engellilerini odak merkezinde gerçekleştirildi.

 Silifke Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde düzenlenen Engelliler haftası töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir manevi duygularımıza dokunan bir konuşma yaparak, her bireyin engelli vatandaşlara karşı toplumsal sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlattı,.

Ardından Silifke Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Okul Aile Birliği başkanı Münevver Arslan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Silifke Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Özel eğitim sınıfı öğrencilerince müzikli dans gösterileri sunuldu  ve şarkılar söylendi.

 Öğrencilerin gösterileri büyük alkış alırken, herkesin birer engelli adayı olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

 

Engelliler haftası kutlamaları çerçevesinde bir konuşma yapan Kaymakam Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Engellilerin önündeki bizden kaynaklanan engelleri kaldırmalıyız. Bu konuda herkesin yapabileceği bir şeyler vardır. En azından bazı şeyleri yapmayarak, engellilerin hayatlarını zorlaştıran ve onlar için engeller oluşturan bazı olumsuz alışkanlıklarımızı terk ederek onlar için bir şeyler yapmaya hemen bugün başlayabiliriz. Örneğin engelliler için ayrılmış yolu veya park yerini işgal etmekten, engelli rampasının önünü kapatmaktan hemen bugün vazgeçebiliriz."dedi

 

Kaymakam Cinbir konuşmasının devamında, “Bu hafta, çok özel  ve güzel vatandaşlarımızın sevincine ortak olmak, sorunlarının çözümüne yönelik sosyal duyarlılık bilincini artırmak ,engelleri aşabilen bu insanların bakışları, dokunuşları, sözleri ile anlatmak istediklerini anlayabilmek için bir kez daha bütün imkanlarımızı ve yüreğimizi ortaya koyma zamanıdır.

Engellilerimizin sorunlarına karşı herkesin duyarlı olduğu, onların önündeki engellerin kalktığı bir dünyayı hep birlikte kurabiliriz. Herkesin engelli adayı olduğunu unutmadan, içimizdeki engelleri aşarak bize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmek, (örneğin komşunun engelli çocuğunun çıkardığı gürültüden rahatsız olup o özel aileyi tedirgin etmemek) insanlık görevimizdir. Tekerlekli sandalye hediye ettiğimiz engellinin bu sandalye ile yaşamını  devam ettirebilmesinin ötesinde; insanca yaşayabilmesi,  sosyal hayatta çağımızın sunduğu imkanlardan yararlanabilmesini sağlayacak şekilde her yere ulaşılabileceği bir kentleşmeyi başarmanın da çok önemli olduğunu unutmamak gerekir diye düşünüyorum.

Asıl sorumluluğumuzun engelli dediğimiz özel insanlarımızın gezebileceği kaldırımları ve yolları yapmak, bu özel insanlara ayrılmış alanları işgal etmemek veya işgal ettirmemek, onların ihtiyaç duyduğu ve istediği her yere ulaşabilmesini sağlamak olduğunu unutmamalıyız. Tekerlekli sandalye hediye ederken çekilen fotoğrafları paylaşmaktan ziyade engellilerin önündeki bizden kaynaklanan engelleri kaldırmalıyız. Bu konuda herkesin yapabileceği bir şeyler vardır. En azından bazı şeyleri yapmayarak, engellilerin hayatlarını zorlaştıran ve onlar için engeller oluşturan bazı olumsuz alışkanlıklarımızı terk ederek onlar için bir şeyler yapmaya hemen bugün başlayabiliriz. Örneğin engelliler için ayrılmış yolu veya park yerini işgal etmekten, engelli rampasının önünü kapatmaktan hemen vazgeçebiliriz. 

Her geçen gün engellilerin sorunlarına karşı duyarlılığın arttığı bir ülke olmakla birlikte gelişen yeni şartlar ve oluşan ihtiyaçlara göre yapılması gerekenleri devletimizin kurum ve kuruluşları, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde yapma bilinci ve kararlılığı ile daha yaşanılabilir bir dünyayı kurma çabasını sürdürmeliyiz.

Herkese engelsiz bir yaşam temennisiyle; Engelliler Haftasını kutluyor, selam,saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Okul Aile Birliği başkanı Münevver Arslan ise konuşmasında, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir araya toplanmış bulunuyoruz.

Engellilerin unutulmaması ve böyle bir haftada hatırlanması güzel bir düşünce. Ancak gönül isterdi ki; bu hatırlamalar sadece bu günlerde değil her zaman olsun. Çünkü biz çocuklarımızla sadece evlerde ve okullarda yaşamıyoruz. Biz bu toplumun her alanın da yaşıyoruz. Unutmayalım ki; herkes bir engelli adayıdır.

Sayın kaymakamımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze engelliler haftasında ki göstermiş oldukları duyarlık ve emeklerinden dolayı sizler ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Büyüklerimize burada bir isteğimi vurgulamak istiyorum; Eşi ve çocuğu engelli bir bayan olarak, en büyük sorunumuz olan hastaneye , cenazeye vb gibi durumlarda çocuklarımızı bırakabileceğimiz güvenli özel bakım evlerine ihtiyacımız var yüce devletimizin ve yetkililerin bu hususta engelli çocuk sahibi ailelere yardımcı olacaklarına canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Program sonunda Kaymakam Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, engelli öğrencilerle bol bol zaman geçirip onlarla empati yaparak sevkat gösterdiler.

 

 







 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79