KAYMAKAM CİNBİR, KASK DAĞITIP DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPTI

Mersin'in Silifke ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine ücretsiz kask dağıtıldı.

KAYMAKAM CİNBİR, KASK DAĞITIP DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPTI

  Silifke'de Trafik Haftasında Kask Dağıtıldı

 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Mersin'in Silifke ilçesinde Trafik Haftası nedeniyle motosiklet sürücülerine ücretsiz  kask dağıtıldı.

Motosiklet kazalarına dikkat çekmek ve toplum duyarlılığını güçlendirmek adına Trafik Haftasında Silifke Kaymakamlığının öncülüğünde, Silifke Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen kask dağıtımı Silifke Anıt Meydanında gerçekleştirildi.

Kask dağıtımına Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ilçe Emniyet Müdürü Murat Esertürk,  Taşucu Sahil güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Üsteğmen Mustafa Söylemez’ de katıldı.

 

Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan motosiklet kazalarının ölümle ve yaralanmalarla sonuçlanması üzerine anne babaları daha duyarlı olmaya davet eden Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, motosikletler araç olmaktan çıkmış, gençlerin hava atma ve eğlence aracı olmuştur. Bu konuda duyarlılık oluşturmaya ihtiyacımız var, daha fazla hayat kaybetmek istemiyorsak evlatlarımızın arkasından ağlamak istemiyorsak, çocuklarımıza sahip çıkıp, onlara daha farklı eğlenceler bulmamız gerekiyor” dedi.

Kaymakam Cinrbir, Anne babaların kendilerini için aldıkları motosikletini 15-16 yaşlarındaki evlatlarına vermeleri, yada onların izinsiz alarak trafiğe çıkmalarını hep birlikte önlemesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Cinbir, duyarlılık bilincinin artması gerektiğinin altını çizdi.

 

Kask dağıtımı yapan Kaymakam Cinbir burada gazetecilere yaptığı açıklamasında , “

Anneler babalar kendileri için aldıkları motosikletlerine sahip çıkamıyorlar. 15-16 yaşlarındaki gençlerin trafikte seyir ettiğini görüyoruz. Gençler ehliyetsiz,  hatta plakaları sökerek dolaşıyorlar. Bu konuda duyarlılık oluşturmaya ihtiyacımız var daha fazla  hayat kaybetmek istemiyorsak evlatlarımızın arkasından ağlamak istemiyorsak çocuklarımıza sahip çıkıp, onlara daha farklı eğlenceler bulmamız gerekiyor. Motosikletle dolaşmanın bir eğlence olduğu ilçe konumundan çıkmak gerekiyor.

Motosiklet bir eğlence aracı değildir, bunu gençlerimize öğretmemiz gerekiyor, Tespitlerimiz şunu gösteriyor ki; motosikletler araç olmaktan öte gençlerin çevreye hava atma ve eğlence aracı olarak kullanıyor olması zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor ve üzücü sonuçlara neden oluyor.

Jandarma emniyet alanda bu konuda trafik kontrolleri aralıksız sürüyor, bir yandan trafik kurallarını ihlal eden sürücülerimizin gerekli uyarılmasının yanı sıra ceza ile terbiye etmenin ötesinde bir çağrı yapıyoruz. Kurallara uyalım ki kimse üzülmesin bir annenin canı bir babanın canı kimsenin canı yanmasın sadece kendi canlarını değil, yayaların, diğer sürücülerinde hayatını kaybetmesine neden olunmasına şahit oluyoruz. Bu nedenle trafik kurallarına uyalım” dedi.

 

Sanayici ustaları motosikletleri modifiye etmemeli

Modifiye edilmiş motosikletler hakkında da bilgi veren Kaymakam Cinbir, “ Birde modifiye edilmiş araçlar var.  Zaman zaman vatandaşlar yakınıyor, hepimiz bu sokakta yürüyoruz bizlerde rahatsız oluyoruz. Amaç dışı trafikte gezen motosikletler var. Ekiplerimiz bu konuda kontrol yapmakla birlikte her sokağın başına dünyanın hiçbir yerindi polis konulması mümkün değildir. Bu konuda da bir duyarlılığa ihtiyacımız var. Özellikle sanayide çalışan ustalarımızdan ricamız eski araçları modifiye etmekten vazgeçmelerini rica ediyoruz, Bu araçları kullanan yine bizim geçlerimiz. Trafikte anlamsız gezmeyi kendine eğlence etmiş oluyor ama aşırı gürültü kirliliğine neden oluyor. Gece hasta yatan var, yaşlı var, bebek var ayrıca sabah sınavı girecek gençlerimizi rahatsız etmek kimsenin hakkı değil.

 Kasksız,  ehliyetsiz, plakasız modifiye edilmis araçların trafikte dolaşması ve kamyonların şehir içinde park etmesi gibi kuralları ihlal edenler birinci öncülüğümüz olmuştur. Bunlar sadece trafik haftasında değil sürekli denetleniyor” dedi.

 

 Emniyet Müdürü Murat Esertürk ise,  trafik kurallarına uyun uymayanları uyaralım. Sizin can ve mal güvenliğinizi önemsiyoruz, lütfen sizde kendi can güvenliğinize dikkat edin. Modifiyeli muayenesi olmayan araçlarla seyir halinde olmayın, gürültü kirliliğine dikkat edin kurallara uymayanları uyaralım. Sizin trafik krallarına uyarak huzurlu sağlıklı uzun bir ömür geçirmenizi istiyorum” dedi.

Müdür Esertürk, Silifke ilçesinde ücretsiz kask dağıtımının sık sık yapılacağını da sözlerine ekledi.














 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36