Kaymakam Cinbir, referandumun huzurla geçmesi için bütün önlemler alındı”

Kaymakam Cinbir, referandumun huzurla geçmesi için bütün önlemler alındı”

Kaymakam Cinbir, referandumun huzurla geçmesi için bütün önlemler alındı”

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, 16 Nisan 2017 Pazar günü saat: 08.00-17.00 arasında yapılacak olan halk oylamasının huzur içinde gerçekleşmesi ve vatandaşların özgür iradelerinin sandığa yansıması için gerekli bütün tedbirler alındığını söyledi.

 Kaymakam Cinbir tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı:Kaymakam Cinbir, referandumun huzurla geçmesi için bütün önlemler alındı”

Kaymakam Cinbir tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar yer aldı:

Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulunun 11.02.2017 tarih ve 2017/74 sayılı kararı ile Anayasa Değişikliği ile ilgili Halkoylamasına, Taşucu Gümrük ve Hudut Kapısında 27 Mart 2017 tarihinde başlanılmış.

İlçe Seçim Kurulunca; İlçemiz de toplam 88.223 seçmenin toplam 102 binadaki toplam 270 sandıkta oylarını kullanması planlanmıştır.

16 Nisan 2017 Pazar günü saat: 08.00-17.00 arasında yapılacak olan halk oylamasının huzur içinde gerçekleşmesi ve vatandaşlarımızın özgür iradelerinin sandığa yansıması için gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Alınan bu tedbirler kapsamında;

İlçe Jandarma Komutanlığımız sorumluluk alanında 140 (75 rütbeli, 65 er ve erbaş) personel ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanında 247 (14 rütbeli, 233 polis memuru) personel olmak üzere; toplamda İlçe genelinde 387 güvenlik personeli ile gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması planlanmıştır.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Silifke Devlet Hastanesi Başhekimliğince; Seçim süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan planlanması ve sürdürülmesi için hazırlıklar yapılmıştır. Evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımız gerek hastaneye ait evde sağlık aracı gerekse 112 ambulansları ile oy kullanacakları sandık alanına taşınacaktır, bu vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve ayrıca 444 3833 numaralı telefonu arayarak taleplerini iletebilecektir.

Silifke İtfaiye Grup Amirliğince; 3 Yangın söndürme, 1 Kurtarma aracı ve yeteri kadar personelin hazır bulundurulması sağlanacaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi ve Karayolları 51.Şube Şefliği tarafından; Tüm yolların 16 Nisan 2017 günü trafiğe açık tutulması yönünde personel ve araç planlaması yapılacaktır.

Türk Telekom A.Ş. Silifke İlçe Müdürlüğünce; yeteri kadar arıza ekibi ve personelini hazır bulundurarak telefon ve internet kesintilerine meydan verilmemesi yönünde gerekli tedbirler alınacaktır.

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından; 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan halkoylaması öncesi, sırasında ve sonrasında meydana gelebilecek elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar arıza ekibi, jeneratör, ekipman ve teknik personeli her an göreve sevk edilecek şekilde hazır bulunduracaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce; 16 Nisan 2017 Pazar günü oy verme işlemlerinin yapılacağı okulların, seçim gününden önce seçime hazır hale getirilmeleri, güvenlik kameralarını çalışır halde tutulmaları ve elektrik kesintilerine karşı hazırlıklı olmaları sağlanacaktır.

 

Ayrıca seçim günü Yüksek Seçim Kurulunun 15.02.2017 tarih ve 2017/108 sayılı kararı ve 298 sayılı Kanunun 79.maddesi gereğince, oy verme günü olan 16 Nisan 2017 Pazar günü sabah saat:06.00’dan gece saat:24.00’a kadar;

Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerler ile umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesinin yasak olduğu;

Emniyet ve Asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin, 5237 sayılı Kanunun 6.maddesinin 1.fıkrasının (f) bendinin (1),(2),(3),(5) numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacağı,

Oy verme günü, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağı, eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebileceği,

Seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat:18.00’dan sonra düğün yapılabileceği, Hususları vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36