Kaymakamlık ve Milli Eğitim'den Ödül Yağmuru

2. Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması ödül töreni bugün halk eğitim merkezi'nde yapıldı.

Kaymakamlık ve Milli Eğitim'den Ödül Yağmuru

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması, Logo Yarışması ve Kitap Okuma Ödül Töreni, Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

    

2. Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması' na, Adana' dan katılan Zülfünaz Gökçe 1. olurken, Gaziantap' ten Samet Çeken 2. ve Mersin' den Nisanur Akdenizli 3. oldu.   Dereceye ve mansiyona giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Para ödüllü yapılan Logo Yarışması'nda 1. olan isim Doğan Taş olurken, 2. Doğan Deniz Çalışkan, 3. ise Vadi Karal oldu. Bu yıl 4. sü düzenlenen Kitap Okuma Yarışması'nda da 24 öğrenci ödüle layık görüldü.

 

Silifke Kaymakam Şevket Cinbir günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Kitap Okuma Yarışması'nda şunu gördük ki, köylerdeki okullardan daha çok katılım var, merkezdeki okullardaki müdürlerin ve öğretmenlerin her nedense çok önem vermediği anlaşıldı. Kitap Okuma Yarışması, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik yalpan bir yarışmadır. İstiyoruz ki çocuklarımız okuma-yazmayı öğrendiği gibi, okuma alışkanlığını da kazanmış olsun. Bunu alışkanlık haline getirmeliyiz ve böyle nesiller yetiştirmeliyiz. Bizler bu konuda bir farkındalık yaratmak için çalışıyoruz. İsterdim ki, bu yarışmaya katılan öğrenci sayısı 400 lerde değil 4000 lerde olsaydı. Ortalama 12000 öğrencinin, 1700 ü bu sınava girip te, 400 ü başarılı olduysa, burada bir eksiklik ve sıkıntı var demektir. Bu konuda duyarlığımızı arttıralım. Bunun için her şeyi yapmaya hazırız. bu 1700 ü 10000 yapalım.“ifadelerini kullandı.

 

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi yaptığı konuşmada, “İlçemizde düzenlediğimiz yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirmek için toplandık. Öğrencilerin yardımlaşmanın, dayanışman önemini önemini kavramalarını sağlamak için, emeğin paylaşıldıkça çoğalacağı düşüncesini çocuklarımıza aşılamak için 2. Ulusal El Emeği Oyuncak Yarışması'nı düzenledik. Öğrencilerimizin özgüvenlerini, el becerisini, sosyal, paylaşımcı ve sorumluluk bilincini geliştirmek bizim için çok önemli. Silifke İlçe Eğitim Müdürlüğü'nün vizyonu, geleceğin Türkiye'sinde söz sahibi olacak bireyler yetiştirmektir. Dereceye giren öğrencilerimizi kutlar, gelecek hayatlarında başarılar dilerim.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36