Kazanan Cumhur ittifakı oldu

Kazanan Cumhur ittifakı oldu

Kazanan Cumhur ittifakı oldu

 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliliği seçim sonuçları büyük oranda açıklandı. TBMM’ye AKP, CHP, MHP, HDP ve İyi Parti girdi.

59 milyonu aşkın seçmen, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oy kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde altı aday yarıştı.

Yüzde 50'den fazla oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 yıl boyunca yeni hükümet sisteminde cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek.

 

KİM, NE KADAR OY ALDI?

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 52.55, Muharrem İnce: Yüzde 30,67,Selahattin Demirtaş: Yüzde 8,36,Meral Akşener: Yüzde 7,33,Temel Karamollaoğlu: Yüzde 0,89,Doğu Perinçek: Yüzde 0,20,

 

ERDOĞAN 63 İLDE BİRİNCİ ÇIKTI

 

Recep Tayyip Erdoğan 63, Muharrem İnce 8, Demirtaş 10 ilde en çok oy alan isim oldu.

 

LİDERLERİN EN ÇOK OY ALDIĞI İL

Erdoğan'ın en çok oy aldığı il yüzde 82,08 ile Bayburt oldu.

Muharrem İnce'nin en çok oy aldığı ile yüzde 58.38 Kırklareli olurken, Demirtaş da Şırnak'ta yüzde 71,91 oy oranına ulaştı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

Tayyip Erdoğan, “Gayriresmi sonuçlara göre milletimiz Cumhurbaşkanlığı görevini verdi. Seçimlerin gayriresmi sonuçlarına göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdii etti. Sevgili milletim, değerli arkadaşlar milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış, ülkemize bir istikamet göstermiştir. Bundan sonra cumhurbaşkanı ile ve Meclis ile bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79